Craiova: Două persoane au deraiat trenul de la Cârcea, una singură este anchetată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Două persoane au deraiat trenul de la Cârcea, una singură este anchetată
Craiova: Două persoane au deraiat trenul de la Cârcea, una singură este anchetată

Raportul preliminar  al Autorităţii Feroviare Române  (AFR) susţine că trenul a deraiat din cauza demontării unor elemente la calea ferată de către persoane necunoscute.

Citeşte şi:

Craiova: Misterul catastrofei feroviare stă într-un chiştoc şi o casetă video

Dan Nica despre acceleratul deraiat: "E nevoie de două persoane să desfacă respectivele şurburi"

Şase dintre răniţii care au fost la un pas de moarte în trenul deraiat la Craiova sunt timişoreni

În urma anchetei realizate de specialiştii de la AFR, s-a ajuns la concluzia că au fost cel puţin doi făptuitori în cazul deraierii acceleratului 1692, în apropierea localităţii Cârcea. Raportul arată că şuruburile de la traverse au fost scoase şi lăsate între şine “în zona corespunzătoare poziţiei normale a zonei de prindere şi nu prezentau urme de forfecare sau lovire”.

Anchetatorii Autorităţii Feroviare Române mai susţin că şuruburile au fost scoase de cel puţin două persoane. Făptuitorii au detaşat toate elementele care susţineau şina, mai puţin cele care ar fi alertat sistemul central de existenţa unei defecţiuni la calea ferată.

Suspectul de la Cârcea, izolat

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova adună în continuare probe şi fac audieri în cazul accidentului feroviar care a avut loc în urmă cu o săptămână, în zona Cârcea. Florin Vlad, muncitor necalificat din cadrul Regionalei CFR Craiova, rămâne principalul suspect în deraierea acceleratului 1692.

“Lui Florin Vlad i s-a adus la cunoştinţă obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile”, a spus procurorul Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Craiova. Vlad este învinuit de distrugere şi falsă semnalizare, împotriva lui fiind începută urmărirea penală.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite