Craiova: Cantonamentul Ştiinţei, la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine va fi ultima zi în care alb-albaştrii se vor pregăti la Kaprun, sâmbătă umând să revină în ţară. Florin Costea şi compania vor avea două zile libere, după care îşi vor relua pregătirile, urmând să plece în cel de-al doilea stagiu din Austria.

Prima parte a pregătirii a fost considerată reuşită de către oficialii Universităţii Craiova. Dan Stălinescu, directorul executiv al clubului şi conducătorul delegaţiei oltene, a precizat că jucătorii s-au descurcat foarte bine la testele fizice, surprinzându-i chiar şi pe cei doi preparatori, Luigi Maione şi Matteo Spatafora.

Antrenamentele au avut preponderent caracter fizic, dar alb-albaştrii au lucrat şi tehnico-tactic. „Jucătorii s-au pregătit foarte bine. Au înţeles pentru ce au venit aici“, a afirmat Stălinescu, care a mai menţionat că au fost zile când Costea şi compania au rămas pe teren şi s-au pregătit după ora stabilită de Mogoşanu pentru încheierea antrenamentului. 

Surpriza Daniel Mogoşanu

În ceea ce-l priveşte pe proaspătul „principal“, Dan Stălinescu declarat, pentru site-ul oficial al clubului, că acesta a fost o surpriză plăcută. „Mogoşanu ne-a surprins pe toţi. Antrenamentele sunt diferite, înaintea fiecărei şedinţe are discuţii cu jucătorii. Aceştia îl îndrăgesc foarte mult, chiar şi veteranii grupului, Costea, Prepeliţă şi Şoavă, sunt încântaţi de metodele lui. Ştie să fie şi dur atunci când este cazul. Cu toţii au început să-i spună «Mister»“, a spus Stălinescu.
Cu toate acestea, oficialii Ştiinţei trebuie să caute un antrenor cu licenţa Pro care să poată sta pe bancă, Mogoşanu neputând avea în Liga I decât statut de „secund“.

Următorul stagiu de pregătire al Universităţii va avea loc tot la Kaprun, în perioada 7-20 iulie, şi va fi destinat meciurilor amicale. Oltenii vor disputa în Austria şase partide de verificare, două fiind deja stabilite. Pe 15 iulie, alb-albaştrii vor da piept cu echipa britanică de liga a III-a Swindon Town, la trei zile fiind programat amicalul vedetă anunţat de oficiali, cu Lazio Roma.

Colaborare cu Gaz Metan CFR

Conducerea Universităţii a decis să împrumute câţiva jucători tineri care nu au încă şansa să prindă prima echipă la nou-promovata în liga secundă Gaz Metan CFR Craiova. Primul care a făcut pasul spre formaţia de la Depou a fost atacantul Cătălin Crăciun, pentru internaţionalul de juniori un meci în eşalonul doi fiind de preferat unuia din campionatul judeţean.
Preşedintele grupării „ceferiste“, Gheorghe Frăţică, susţine că şi alţi tineri jucători din lotul Ştiinţei vor ajunge la Gaz Metan: „Ni-i mai dorim pe Ionuţ Popescu, Firţulescu şi poate şi pe alţii care nu vor prinde prima echipă. Aşteptăm ca Universitatea să revină din cantonament pentru a discuta concret“.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite