Cântecul şi portul oltenesc au cucerit inimile italienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ansamblul Folcloric al Universităţii din Craiova s-a bucurat de un real succes săptămâna trecută în Peninsulă, unde a susţinut mai multe spectacole.



Cei 23 de tineri cântăreţi au mers în turneu în perioada 1-11 august în mai multe localităţi din Italia.
„În Trento, Consulatul României a organizat un spectacol pentru numeroasa comunitate românească din provincie, care numără peste 7.400 de persoane. Pe parcursul celor cinci spectacole, grupul de studenţi a promovat tradiţiile şi obiceiurile specifice româneşti, în particular cele din zona Olteniei“, a povestit Alin Stoica, preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti (COS), care a organizat acest turneu în colaborare cu mai multe asociaţii din Italia.


Parteneriate peste hotare

Alin spune că acesta este primul turneu internaţional al ansamblului pe care l-a înfiinţat anul trecut. „Am reuşit totodată să realizăm mai multe parteneriate cu organizaţii din Peninsulă, ceea ce ne va ajuta de-acum încolo. Vom mai susţine concerte peste hotare, a fost doar începutul, unul promiţător. Acesta a fost un proiect de care universitatea avea nevoie“, a mai spus preşedintele COS.
Ansamblul Folcloric, înfiinţat în 2010, este prima formaţie de acest gen din cadrul Universităţii din Craiova.  Membrii COS spun că urmăresc astfel să promoveze tradiţia oltenească în ţară şi străinătate.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite