Craiova: Candidaţi de nota unu la examenul de titularizare- revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Candidaţi de nota unu la examenul de titularizare- revista presei locale
Craiova: Candidaţi de nota unu la examenul de titularizare- revista presei locale

Ziarele craiovene scriu astăzi despre ţăranii din sudul judeţului Dolj care şi-au înregistrat la primării autoturismele Aro drept căruţe, dar şi despre acţiunea organizată ieri la Calafat de poliţiştii români, bulgari şi sârbi.

Cotidianul Gazeta de Sud comentează azi pe larg situaţia legumicultorilor din comunele doljene care, pentru a scăpa de impozite şi asigurări, şi-au radiat autoturismele Aro din circulaţie, apoi le-au înregistrat la primării ca pe căruţe sau mopede, primind şi plăcuţe cu numerele aferente. Radiindu-şi maşinile inclusiv de la fisc, deţinătorii scapă de un impozit de vreo 2.000 de lei anual. În plus, nu mai au obligaţia să le facă verificarea tehnică din doi în doi ani şi nici nu mai plătesc câteva sute de lei anual pentru asigurarea obligatorie. Una peste alta, s-ar aduna aproape 3.000 de lei pe an, bani economisiţi de proprietarul autovehiculului.

Candidaţi de nota unu la examenul de titularizare, titrează azi cotidianul Ediţie Specială. Tabelele cu rezultatele înregistrate la concursul de titularizare pentru posturile de profesor din judeţul Dolj sunt presărate, pe lângă zecile de absenţi, cu note de unu sau puţin peste unu. Numai la centrul de examinare de la Grupul Şcolar Energetic, şase candidaţi nu au reuşit să atingă pragul notei doi. Irina Ştefania Dancăr, spre exemplu, care spera să prindă un post de profesoară de limba şi literatura engleză, a primit doar punctul din oficiu, pe când Aurelia Denisa Dancăr n-a predat coala de examen chiar imaculată, obţinând nota 1,50 la aceeaşi disciplină. Ceva mai bine, să spunem, s-au descurcat Ileana Andreea Barbu şi Lidia Marinela Zglimbea, care, tot la proba scrisă de limba şi literatura engleză, au luat 1,60.

Poliţişti bulgari, români şi sârbi au acţionat împreună pentru siguranţa “Traficului rutier la Frontiera Albastră”, informează azi cotidianul Cuvântul Libertăţii. Poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj, împreună cu colegi de la unităţile similare ale oraşelor Vidin (Bulgaria) şi Zajecar (Serbia) au desfăşurat, ieri, în Calafat, o acţiune denumită simbolic “Trafic Rutier la Frontiera Albastră”. Activitatea, o premieră pentru toate părţile implicate, s-a vrut a fi un prim pas într-o colaborare de durată, mai ales în perspectiva aderării la spaţiul Schengen. Pe parcursul zilei, oaspeţii sârbi au avut, din nefericire, şi posibilitatea să vadă cum se comportă unii dintre participanţii la trafic pe care “se umflă muşchii” atunci când sunt opriţi la un control, însă poliţiştii doljeni au arătat că se descurcă şi în situaţii tensionate.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite