Craiova: Canalul colector de la Sineasca va fi casetat. Locuitorii din zonă mai au de îndurat duhoarea până în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiovenii care locuiesc pe bulevardele Severinului şi George Enescu sunt nevoiţi să mai suporte un an mirosul greu din zonă. Municipalitatea a demarat un studiu de fezabilitate şi un proiect tehnic în vederea casetării canalului de pe bulevardul Severinului.

Duhoarea care persistă de ani buni în zona cimitirului Sineasca va deveni istorie abia la sfârşitul anului viitor. Primăria promite că mirosul urât ce face insuportabilă viaţa locuitorilor de pe bulevardele George Enescu şi Calea Severinului indiferent de anotimp va fi stârpit până la sfârşitul anului viitor. Viceprimarul cu atribuţii de primar, Mărinică Dincă, a anunţat că municipalitatea lucrează la un studiu de fezabilitate şi la un proiect tehnic privind
acoperirea canalului deschis, în care se colectează ape pluviale şi manajere. „Noi încercăm să canalizăm toate apele pluviale şi menajere care sunt într-o zonă dechisă, ceea ce înseamnă Consul, cimitirul Sineasca şi mergând până în Calea Severinului ,unde există un canal deschis“, a declarat Mărinică Dincă.

10 milioane de lei pentru infrastructura subterană

Potrivit acestuia, SF-ul demarat de primărie priveşte acoperirea canalului şi captarea izvoarelor din zona respectivă. „Izvoarele le vom duce la canalul colector. În locul canalului va fi amenajat un spaţiu verde“, promite edilul. Termenul de finalizare al proiectului mult-aşteptat de locuitorii din zona respectivă a oraşului este vara anului viitor, după cum ne asigură edilii. Atunci preconizează viceprimarul că oamenii nu vor mai fi nevoiţi să ţină geamurile de la locuinţe închise pentru a nu li se umple casele de duhoare. Valoarea investiţiei prin care vor fi casetaţi 1.000 de metri de conducte şi vor fi captate izvoarele şi acoperite canalelele de vizitare se ridică la 10 milioane de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite