Campionul European Sorin „Panetra“ Tănăsie riscă să rămână fără titlul de cetăţean de onoare. Sportivul a ajuns în „cuşcă“ pentru doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campionul European Sorin „Panetra“ Tănăsie a fost implicat în numroase scandaluri de-a lungul timpului
Campionul European Sorin „Panetra“ Tănăsie a fost implicat în numroase scandaluri de-a lungul timpului

Consilierii locali vor să îi retragă titlul de cetăţean de onoare boxerului Sorin Tănăsie. Aleşii sunt supăraţi pe faptul că European Sorin „Panetra“ Tănăsie a făcut oraşul de ruşine.

Sorin „Pantera“ Tănăsie a fost făcut Cetăţean de onoare pe 26 octombrie 2005, odată cu artistul plastic Gabriel Bratu, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, scriitorul Alexandru Firescu, criticul literar Ovidiu Ghidirmic, actorul Ştefan Iordache şi regizorul Silviu Purcărete. Anul acesta pe data de doi iunie a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de către magistraţii Judecătoriei Piteşti. Campionul european Sorin „Pantera Tănăsie“ a fost oprit de poliţişti în decembrie 2008 pe motiv că era „să intre cu autoturismul in maşina politiei“, dar a refuzat să sufle în fiolă pentru a i se stabili alcoolemia. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge, dar a plecat în grabă lăsând permisul de conducere în unitatea spitalicească.

Dosarul penal cu care s-a ales olteanul la Piteşti nu este singura sa problemă cu legea. Acesta mai avea un dosar penal pentru distrugere, iar în martie 2008 a fost acuzat că a bătut un tânăr.

Sorin Tanasie, zis Pantera, a castigat, in 2007, titlul european la profesionisti la categoria cocos (53,525 kg), versiunea EBU-EU, dupa ce a trecut de spaniolul Karim Quibir Lopez, intr-o gala disputata la Valencia.

Aleşii vor să îi retragă titlul de cetăţean de onoare

„Cer executivului să elaboreze de urgenţă o hotărâre de retrage a atitlului de Cetăţean de onoare acordat lui Sorin Tănăsie. În acest moment sportivul se află în puşcărie“, a spus Dan Cherciu, consilier local.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon a declarat că este de acord cu cu decizia aleşilor „Dacă vreun consilier doreşte acordarea sau retragerea unui titlu de Cetăţean de onoare are oricând posibilitatea să promoveze un asemenea proiect. Nu am nimic împotrivă“, a spus edilul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite