Craiova: Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare, la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni câini utilitari din lume vor fi desemnați în această după-amiază.

Ultimele probe de concurs din Campionatul Mondial al Câinilor IRO de Salvare 2009 ce s-a desfășurat în aceste zile la Craiova au loc astăzi. 76 de echipe din Cehia, Slovenia, Ungaria, Germania, Austria, Belgia, Elveţia, Spania, Franţa, Finlanda, Croaţia, Suedia şi Japonia s-au străduit să demonstreze abilitățile în situații de urgență.

Câinii de salvare au trebuit să caute „victime” în dărâmături, în apă, în pădure sau, pur şi simplu, să îşi demonstreze dexteritatea. Toate aceste caracteristici, dublate de inteligență. „Pregătirea câinilor utilitari presupune o muncă asiduă, ce implică din partea instructorului talent, devotament, ambiție și multă perseverență. La aceste competiții se vede pregătirea lor”, ne-a spus suedeza Carina Simonsson, stăpâna lui Aragon, un labrador de şase ani.

Rasele participante la CM au fost mult mai numeroase

Până să ajungă la acest campionat, mulți dintre câini fiind pentru prima dată concurenți, au trecut printr-o selecție riguroasă, au participat la numeroase stagii și tabere de antrenament cu specific Rescue (n. –r. de salvare). „Acești câini sunt foarte importanți pentru viața fiecăruia dintre noi. Dezastre naturale nu se întâmplă în fiecare zi, dar se pot întâmpla în fiecare minut”, ne-a spus Liviu Ionescu, șeful CdEC România și manager CM.

Acesta ne-a mai explicat că nu orice câine este pregătit să devină utilitar. Printre principalele rase care participau până acum la competițiile mondiale erau ciobănescul german și labradorul. „Anul acesta se vede o mărire a raselor canine în specialitatea de salvare. Acum au venit și cu ciobănesc belgian sau golden”, a adăugat Ionescu.  

Se desemnează câştigătorii

Mulţi articipanți au considerat zonele de concurs dificile, asta pentru că „au fost realizate ca la carte. Nu se așteptau să găsească în România condiții de concurs stricte ca în alte țări. Nivelul campionatului a fost dat de foarte multe board-uri ale tuturor organizațiilor mondiale care au venit la Craiova”, a mai spus managerul CM. După patru zile de concurs  în care participanții din cele 13 țări au rămas impresionați de organizarea competiței, juriul va desemna astăzi care sunt cei mai buni câini salvatori din lume.

Cehia, ţara favorită pentru organizarea CM 2010

Aseară a avut loc în premieră la Craiova și Congresul Mondial al Câinilor de Salvare privind concursurile pentru anul viitor. Sunt în competiție Cehia și Germania. Se pare însă că Cehia este favorită, la Campionatul Mondial al Câinilor IRO de Salvare 2009 participând cu 17 câini, fiind cea mai numeroasă delegație. 

Aflați mâine din Adevărul de Seară Craiova care sunt câștigătorii Campionatului Mondial IRO al Câinilor de Salvare 2009.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite