Campanie pentru înfiinţarea unei clinici de tratare a cancerului limfatic. Donează impozitul pe profit pentru a salva vieţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În România trăiesc peste 5.000 de copii bolnavi de leucemie sau alte cancere limfatice
În România trăiesc peste 5.000 de copii bolnavi de leucemie sau alte cancere limfatice

Asociaţia Salvează Vieţi a demarat astăzi o campanie socială dedicată Clinicii de Oncopediatrie Louis Ţurcanu de la Timişoara. Proiectul prevede strângerea de fonduri pentru înfiinţarea primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România.

Lansarea campaniei a avut loc simultan în mai multe oraşe ale ţării, gazda evenimentului de la Craiova fiind Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman. Începând cu ora 11.30, în incinta salii „Ştefan Ciuceanu“, a avut loc prezentarea proiectului umanitar desfăşurat la nivel naţional.

„Obiectivul iniţial îl constituie amenajarea unui centru performant de diagnoză şi a cel puţin două camere sterile necesare tratamentului chimioterapeutic sau transplantului de celule stem, cu o valoare totală estimată la 1.000.000 euro“, se precizează într-un comunicat de presă al asociaţiei.

Cei care vor să sprijine înfiinţarea centrului o pot face redirecţionând 20 la sută din impozitul pe profit al companiilor. „Metoda identificată este unică în istoricul campaniilor sociale de la noi, şi anume utilizarea facilităţii fiscale prin care orice companie poate alege să redirecţioneze 20 la sută din impozitul pe profit“, explică Carmen Uscatu, Preşedinte Salvează Vieţi în acelaşi comunicat.



 „Peste 40% din cererile de tratament în străinătate înregistrate la Ministerul Sănătăţii au ca obiect bolnavi de leucemie sau alte cancere ale sângelui, iar bugetele de tratament nu sunt acoperitoare sau nu se acordă în timp util pentru salvarea vieţilor acestor oameni“, explică Oana Gheorghiu, Vice Preşedinte Salvează Vieţi în acelaşi comunicat de presă.

În România se estimează că trăiesc în prezent 5.000 de copii bolnavi de leucemie sau alte cancere limfatice, iar 500 de cazuri noi se înregistrează anual. Rata de succes în tratarea cancerelor de sânge la copii şi adolescenţi se situează usor peste 50 al sută în România, faţă de media europeană de peste 80 la sută.



campanie cancer limfatic
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite