Craiova: Ioan Vigaru, noul preşedinte al Camerei de Comerţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Ioan Vigaru, noul preşedinte al Camerei de Comerţ
Craiova: Ioan Vigaru, noul preşedinte al Camerei de Comerţ

Membrii Camerei de Comerţ şi Industrie au decis că cel care va deţine şefia organizaţiei până la organizarea alegerilor peste trei ani să fie Ioan Vigaru, reprezentantul societăţii Mercur SA, deţinută în proporţie de peste 80% de SIF Oltenia.

Vigaru a fost ales cu 42 de voturi din cele 80 exprimate, în timp ce Constantin Răducănoiu, principalul său contracandidat şi reprezentant al societăţii Parc Turism, a obţinut doar 29 de voturi. Cel de-al treilea candidat, Octavian Vulpescu, a adunat doar nouă voturi.


Odată cu votul de astăzi se încheie şi disputa din instanţă pentru şefia Camerei de Comerţ „Oltenia”, începută în urmă cu mai bine de un an de Ioan Vigaru. După alegerile din 3 aprilie 2008, când Constantin Răducănoiu a fost ales preşedinte la diferenţă de un vot de Vigaru, reprezentantul Mercur SA a decis să conteste în instanţă rezultatul votului. Vigaru obţinuse la alegeri 46 de voturi faţă de 47 ale lui Răducănoiu.

Acţiune preventivă împotriva "complotului"


Deşi iniţial membrii Camerei se întruniseră pentru validarea ca preşedinte a lui Constantin Răducănoiu, atât Răducănoiu cât şi Vigaru au propus organizarea unor alegeri, pentru ca situaţia incertă de la Camera de Comerţ să se încheie. Potrivit unei propuneri făcute de Vigaru înainte de desfăşurarea votului, partea care a pierdut în alegeri, în speţă, Camera de Comerţ şi Industrie şi Parc Turism va renunţa la „dreptul pretins” în instanţă, adică la proces.
Imediat după anunţarea rezultatelor, Vigaru a propus ca membrii din Colegiul de Conducere al CCIO să poată fi înlocuiţi imediat, în cazul în care îşi dau demisia. „Mi-au ajuns pe la urechi nişte zvonuri conform cărora sunt puse la cale nişte acţiuni menite să înrăutăţească situaţia de la Cameră, în sensul de a determina unii membri ai Colegiului de Conducere să-şi dea demisia ceea ce ar duce la convocarea unei alte adunări generale. Propun să daţi voie Colegiului să poată coopta dintre cei care situat pe poziţiile imediate la alegerile de anul trecut pentru a nu ajunge la o astfel de situaţie”, a spus Vigaru.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite