Craiova: Camera de Comerţ, în pericol să-şi piardă sediul ipotecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Camera de Comerţ, în pericol să-şi piardă sediul ipotecat
Craiova: Camera de Comerţ, în pericol să-şi piardă sediul ipotecat

Gâlceava iscată la alegerile pentru şefia Camerei de Comerţ şi Industrie din Dolj a scos la iveală un alt scandal. Camera de Comerţ riscă să-şi piardă sediul ipotecat pentru contractarea unui credit de peste 600.000 euro la Garanti Bank.

Deşi ar trebui să fie organizaţia care acordă asistenţă oamenilor de afaceri din Dolj, Camera de Comerţ a reuşit „performanţa” de a face cea mai proastă afacere din istoria ei, riscând să rămână fără sediu din cauza gestionării proaste a fondurilor şi a proiectului din bani europeni la care s-a angajat. Organizaţia din care fac parte 136 de societăţi doljene a contractat anul acesta un împrumut cu ipotecă în valoare de 600.000 euro pentru finalizarea construcţiei Centrului Expoziţional Transfrontalier, dar proiectul este încă în stadiul incipient de construcţie. Totul a ieşit la iveală aseară, la alegerile pentru preşedinţia CCIO, când Octavian Vulpescu, a dat totul în vileag, arătând cu degetul spre fosta conducere a CCIO, din care a făcut parte şi Ioan Vigaru, unul dintre contracandidaţii săi. „La 31 august, când se va termina proiectul şi nu vom mai putea niciun euro de la Uniunea Europeană, o să constatăm că stadiul fizic este de 70%. Cine va răspunde că nu vom primi grantul european?”, a spus Vulpescu.

Au cheltuit doar 130.000 de euro din banii europeni

Vigaru s-a apărat spunând că nu s-a ocupat de managementul proiectului şi s-a opus contractării creditului ipotecar care pune în prezent în pericol activitatea Camerei. „ Eu am fost singurul care a fost împotriva ipotecii pe sediu. Le-am explicat celor din Colegiul de Conducere că se poate lua credit pe planul de afaceri, dar nu m-au ascultat. Acum spun că se poate transfera ipoteca de pe sediu pe Cnetrul Transfrontalier odată ce va fi gata, dar acest lucru nu este posibil pentru că e făcut pe fonduri europene şi în parteneriat cu bulgarii. Există riscuri foarte mari pentru că e un blocaj în realizarea Centrului şi nerambursarea creditului pune posibilitatea scoaterii clădirii la vânzare”, a arătat Vigaru.

Conducerea executivă a Camerei a precizat că în prezent au fost cheltuiţi doar 130.000 euro din cei peste 600.000 aferenţi proiectului european.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite