Câinii craiovenilor, intoxicaţi cu otravă pentru şobolani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul craiovenilor care au trecut pragul cabinetelor veterinare şi au solicitat ajutor pentru animalele lor, suferind de hemoragii interne, a crescut în  ultimele zile. Reprezentanţii Asociaţiei „Speranţă pentru Animale“ susţin că patrupedele sunt victime ale campaniei de deratizare demarate de Societatea de Salubritate.

Zeci de câini au ajuns zilele trecute la cabinetele medicilor veterinari din Craiova cu sângerări severe. Specialiştii spun că animalele au mâncat otravă pentru şobolani şi că s-au ales cu intoxicaţii grave care, netratate, pot fi fatale. „Au fost numeroase cazuri, nu doar izolate, de câini cu simptome ale intoxicaţiei cu otravă pentru şobolani. Este vorba de hemoragii interne: pulmonare, la nivelul intestinelor şi al gingiilor. Dacă patrupedele nu primesc antidot, sângerările provoacă decesul în câteva zile“, a declarat medicul veterinar Ştefan Petrişor.

CÂINI MORŢI ÎN CARTIERUL CRAIOVIŢA

Voluntarii Asociaţiei “Speranţă pentru Animale” spun că în ultimele zile au înregistrat numeroase plângeri din partea proprietarilor de câini şi susţin că de vină este o campanie de deratizare demarată săptămâna trecută de Societatea de Salubritate Craiova. „Această otravă pentru rozătoare poate omorî şi alte animale. Cu această situaţie neam confruntat în urmă cu trei ani, când au murit sute de câini, după ce au mâncat această otravă. Acum, au apărut alte victime: am fost anunţaţi că în Craioviţa au fost descoperite cadavrele unor câini, lângă ghenă. Este foarte grav“, a spus Oana Popescu, preşedinta asociaţiei.

Află cazuri de animale afectate de otrava de şobolani astăzi, în „Adevărul“ Oltenia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite