Câini dichisiţi la salon pentru sera de Revelion. Vezi cum sunt tratate patrupedele la coafor (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pufi este aranjată la salon de coafeza Eli cu ajutorul stăpânei
Pufi este aranjată la salon de coafeza Eli cu ajutorul stăpânei

Pe ultima sută de metri, stăpânii şi-au dus patrupedele la coafor pentru ca noul an să le găsească aranjate. Animalele de companie au avut parte detratamente speciale la saloanele dedicate necuvântătoarelor, la care stăpânii decid coafura după gusturi.

Ultimele zile din an au fost pline pentru angajaţii saloanelor canine din Craiova. Stăpânii au luat cu asalt cabinetele dedicate patrupedelor, zilnic fiind programaţi chiar şi zece câini. Delia Şoşa (21 de ani) a adus-o astăzi pe micuţa Pufi, un Shih Tzu de numai patru luni, la salon, pentru a o dichisi înainte de Revelion.

VEZI GALERIE FOTO CU PUFI LA COAFOR

„Dacă ne aranjăm noi, oamenii, de ce să nu fie la fel în cazul animalelor? O să am musafiri de Revelion şi vreau ca Pufi să arate foarte bine“, ne-a declarat proprietara animalului de companie. În funcţie de preferinţe, stăpânii pot opta pentru o toaletare normală, ce constă în tăierea vârfurilor, spălare şi uscare, sau pentru o frizură specială.

„Majoritatea aleg între frizura pudel şi leuţ, adică tuns la codiţă, la căpuţ şi la lăbuţe, dar alţi clienţi vin cu poze de pe internet. Putem să îi tundem cum doresc ei, numai să aibă un model“, explică Eli Bizera, coafeza salonului pentru câini.

Tânăra aranjează patrupede de doi ani, iar de peste trei ani lucrează ca asistentă pentru clinica veterinară în cadrul căreia se află salonul. „Este o meserie foarte frumoasă. Îmi plac foarte mult animalele, iar faptul că le coafez este o adevărată plăcere. Cei mai zvăpăiaţii sunt ciobăneştii mioritici şi bichonii. Mioriticii pentru că sunt agresivii, iar bichonii pentru că sunt foarte răsfăţaţi“, povesteşte Eli din experinţa sa. O toaletare completă durează o oră iar preţul porneşte de la 50 de lei şi ajunge la 200 de lei, în funcţie de talia câinelui.

Toaletare de sărbători: tuns vârfuri, spălat şi pieptănat

Micuţa Pufi a avut parte de o toaletare simplă. După ce a fost periată, coafeza i-a tăiat vârfurile părului de la lăbuţe, cap şi funduleţ, ca apoi să fie băgată în cadă, la spălat.

image

Click pe poză pentru galerie foto!

Coafeza lucrează doar cu clienţii de faţă pentru ca animalele să se simtă în siguranţă. „Atunci când stăpânii sunt lângă ele, se liniştesc, chiar dacă unora le frică de apă“, explică Eli.

samponat

Click pe poză pentru galerie foto!

Deşi nu prea i-a plăcut la duş, Pufi a trecut cu brio de partea de şamponat şi clătit, apoi urmând răsfăţul cu feonul. După o scurtă periere, căţeluşei i s-a pus fundiţa roşie cu trandafi r în frunte, fiind pregătită pentru petrecerea de Revelion.

feon

Click pe poză pentru galerie foto!

Rezultat: Pufi este pregătită pentru petrecerea de Revelion!

Pufi

Click pe poză pentru galerie foto!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite