Caii din parc, hrăniţi cu bani din sponsorizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jumătate din bugetul hipodromului din Craiova provine de la binevoitori. De cum intri pe poarta bazei hipice din Parcul Romanescu se vede că nu s-au mai făcut investiţii de ani buni. Caii sunt ţinuţi într-un grajd care stă să cadă.

Reprezentanţii Clubului Sportiv Municipal din Craiova susţin că bugetul alocat este de aproximativ 16.000 de lei, însă mai mult de jumătate din bani provin din sponzorizări de la oamenii cu suflet. „Noi ne rugăm de cei din parc să ne lase să cosim iarba pentru a le da cailor de mâncare. De ani buni nu s-a mai cumpărat niciun animal de rasă. Ne descurcăm cum putem“, a spus Alina Francisca, contabil în cadrul Clubului Sportiv Municpal (CSM).

image

Nimeni nu dă bani pentru investiţii

Îngrijitorii amplasamentului din Parcul Nicolae Romanescu spun că pe hipodromul construit în 1902 se organizau cu ani în urmă diferite întreceri sportive. Acum însă puţini sunt aceia care le mai trec pragul. „Nici călăreţi nu mai avem. Bani pentru investiţii nu am mai primit de ani buni şi asta se vede. Cu toate acestea, vom face tot posibilul ca să nu punem lacătul pe uşă. Sunt zile în care le cumpărm cailor medicamente din buzunarul nostru“, a declarat Ionuţ Beraru, administratorul bazei hipice. În amplasamentul de la Hipodrom sunt, în acest moment, zece cai, toţi de rasă, care, deşi au parte de toată afecţiunea celor de acolo, nu sunt hrăniţi corespunzător. „Au nevoie de hrană diversificată şi de calitate pentru a fi într-o formă mai bună. Nu putem spune că mor de foame, însă se fac eforturi mari pentru a-i ţine aici“, a mai precizat Ionuţ Beraru.

image

Reprezentanţii Hipodromului din Craiova organizează şi cursuri de călărie, însă clienţii sunt puţini. Pentru 45 de minute oamenii trebuie să plătească 30 de lei. „Nu este mult, ţinând cont că suntem sigurii din Craiova care se ocupă cu aşa ceva. De când sunt eu aici, de doi ani, pot spune că avem aceiaşi clienţi“, a mai declarat administratorul Hipodromului din Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite