CSM l-a suspendat pe Laurenţiu Anghel din funcţia de judecător la Tribunalul Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce la începutul lunii mai Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil cererea DNA de reţinere şi arestare pentru judecătorul Laurenţiu Anghel de la Tribunalul Dolj, astăzi, Secţia pentru judecători a CSM l-a suspendat şi din funcţie.

 Supranumit judecătorul suspendărilor, Laurenţiu Anghel este cercetat într-un dosar de corupţie, fiind acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită. El este cercetat alături de avocaţii Ion Militaru (Baroul Olt)  şi Octavian Ciucă (Baroul Dolj), acuzaţi şi ei de trafic de influenţă. Cei trei se află în arest din 6 mai la solicitarea procurorilor DNA.

Primele cătuşe pentru Justiţia din Dolj

Cei trei sunt învinuiţi într-un caz de corupţie în care un deţinut din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, Sergiu Stănăgoi, ar fi intervenit, prin cei doi avocaţi, la judecătorul Anghel, pentru a primi o pedeapsă mai uşoară, contra sumei de 45.000 de euro. Magistratul, conform DNA, i-a asigurat că va rezolva ca deţinuţii să primească o pedeapsă mai blândă şi va vorbi şi cu celălalt judecător (n.r. - Bogdan Diaconescu - cel care instrumenta dosarul, cercetat în libertate).

Cei doi complici ai magistratului, avocaţii, au recunoscut că au intermediat mita de 45.000 de euro de la denunţător, pentru ca acesta să fie cercetat în stare de libertate şi a primit o pedeapsă blândă.  Judecătorul Anghel este unul dintre magistraţii controversaţi de la Tribunalul Dolj, „specializat“ în eliberarea mai multor oameni de afaceri care au ţepuit statul prin încasări ilegale de TVA, dar şi în lăsarea în libertate a unor interlopi, care apoi s-au împuşcat pe străzile din Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite