CFR îţi spune data la care vei muri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care vor să afle mersul trenurilor află şi data la care vor muri
Cei care vor să afle mersul trenurilor află şi data la care vor muri

Compania Naţională de Căi Ferate ale cărei trenuri au pus în pericol viaţa a sute de oameni face reclamă morbidă la un site unde afli contracost data probabilă la care vei muri.

Site-ul www.infofer.ro deţinut de SC Informatică Feroviară SA este accesat zilnic de zeci de mii de oameni interesaţi să afle mersul trenurilor. La fel ca celelalte site-uri, portalul administrat de societatea afiliată Companiei Naţionale de Căi Ferate conţine reclame la diferite servicii precum accesarea de fonduri europene sau învărea rapidă a limbii engleze.

Test morbid pentru curioşi
Dintre zecile de reclamele de pe site una singură stârneşte controverse. Este vorba de o reclamă care face trimite la un alt site unde poţi afla contracost data la carei vei muri. Reclama mascată apare pe infofer.ro cu titlul „Data morţii tale“, iar mai jos este trecută explicaţia: „Află data morţii tale Cât timp ţi-a mai rămas“ precum şi site-ul către care eşti redirecţionat. Doar cu un simplu click pe pagina CFR-ului ajungi direct pe site-ul www2.testvice.com, portal creat special pentru testul minune.

image

După completarea a 30 de întrebări care se referă la modul de viaţă al fiecăruia mai trebuie doar să trimiţi un SMS în valoare de 6 euro plus TVA la un număr de telefon pentru a primi un cod. Odată cu primirea codului nu mai trebuie decât să îl introduci pe respectivul site şi îţi va afişa „data presupusă a morţii“ tale.

Site data mortii

Peste o sută de răniţi în ultimii ani
Reclama la testul morbid apare tocmai pe un portal administrat de o societate a Companiei Naţionale de Căi Ferate, aceeaşi companie ale căror trenuri au pus în pericol în ultimii ani viaţa a sute de oameni. Numai pe data de 22 septembrie 2009 două trenuri au deraiat. Locomotiva şi opt vagoane ale trenului accelerat 1692, care circula pe ruta Timişoara-Bucureşţi, au deraiat pe data de 22 septembrie în dreptul localităţii doljene Cârcea, în urma incidentului 15 dintre cei 360 de călători fiind transportaţi la spital. În aceeaşi zi, un alt tren, de data aceasta un marfar, a deraiat la Boju, judeţul Cluj. Unul dintre ultimele incidente marca CFR s-a petrecut în luna ianuarie 2010. În după-masa zilei de 26 ianuarie un tren personal cu aproximativ 85 de călători a deraiat în judeţul Harghita, la ieşirea din staţia Sânsimion spre Tuşnad. În aceeaşi zi, dar dimineaţa, ultimul vagon al unei garnituri de persoane a sărit de pe şine în Gara Burdujeni, din judeţul Suceava. Cu o zi în urmă mai mulţi pasageri au îngheţat de frig în personalul care trebuia să îi ducă la Ploieşti. Garnitura a stat blocată trei ore în câmp, zece pasageri ajungând la spital cu hipotermie.

tren deraiat

CFR recunoaşte că „le-a scăpat“
Contactaţi de reporterii Adevărul de Seară, reprezentanţii SC Informatică Feroviară SA au rămas surprinşi de reclama aflată pe site-ul infofer.ro. „Reclama a fost publicată automat prin sistemul Google AdSense. Noi avem un sistem de selecţie a reclamelor, dar mulţi dintre cei care publică folosesc mecanisme care trec de aceste filtre. De asemenea, periodic verificăm reclamele publicate, dar aceasta ne-a scăpat“, explică reprezentanţii CFR.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite