Craiova: Pensionarii care se împrumută la CAR nu ştiu ce dobânzi sunt percepute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Pensionarii care se împrumută la CAR nu ştiu ce dobânzi sunt percepute
Craiova: Pensionarii care se împrumută la CAR nu ştiu ce dobânzi sunt percepute

Vârstnicii se plâng că dobânda nu se reţine din fondul calculat la Casa de Ajutor Reciproc. Reprezentanţii instituţiei se apără, spunând că suma reţinută este foarte mică, iar bătrânii nu au motive să fie nemulţumiţi.

Marin Căpăţână, pensionar, a venit la sediul redacţiei Adevărul pentru a semnala anumite nereguli descoperite la Casa de Ajutor Reciproc (CAR). „Am constatat că CAR este o superbancă în loc să ajute pensionarii. Nu vreau să transform totul într-o problemă personală, este o problemă a societăţii în care trăim“, s-a destăinuit bătrânul. Viorica Petre, secretar CAR, a infirmat acuzaţiile pensionarilor. „În afară de această dobândă nu se percepe nimic altceva. Nu suntem o bancă, să percepem mai multe comisioane. Există unul singur, de 11,8% pe an“, a precizat Viorica Petre.

Marin Căpăţână a amendat un alt aspect: „Întrucât pensionarii au fond calculat la CAR, ar fi normal ca fondul depus de pensionar să fie scăzut din suma solicitată, astfel pensionarul plăteşte dobândă la suma depusă“. În replică, secretarul CAR a precizat: „Aici nu este ca la CEC să scoţi din carnetul de CEC o anumită sumă. Acest fond este pentru împrumuturi şi la deces se restituie suma rămasă“.

Viorica Petre

image



În trecut nu se percepea dobândă


Şi alţi pensionari s-au arătat indignaţi de dobânzile pe care trebuie să le plătească. „În 1986 primeam 7.000 de lei fără să mi se perceapă vreo dobândă. Acum, mi se dă suma de 10.000 de lei şi sunt obligat să plătesc 1.000 de lei dobândă“, a spus Nicolae Petre, de 74 de ani.

Citeşte ce spun alţi pensionari în

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite