Bunul samaritean, o fată orfană şi săracă din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brânduşa Oiţă a dus portofelul cu bani la poliţie
Brânduşa Oiţă a dus portofelul cu bani la poliţie

O tânără de 25 de ani din Craiova a găsit pe o stradă un portofel plin cu bani pe care l-a dus la Poliţie. Fata nu are familie şi este angajată la Salubritate.

Brânduşa Oiţă, o angajată la Serviciul Public de Salubritate din Craiova, a avut surpriza vieţii sale, după ce a găsit pe stradă suma pentru care trebuie să muncească o lună întreabă. Fata de 25 de ani susţne că nu s-a gândit nici măcar o clipă să păstreze banii şi s-a dus imediat la poliţie. Olteanca are un salariu de 600 de lei pe lună şi a crescut la un orfelinat. Tânăra mătură pe stradă şi spune că munca ei nu este deloc ruşinoasă  „ Imediat cum am găsit portofelul, pe strada Castane din Craiova l-am dus la poliţie. Nici nu am numărat banii. Mie nu îmi trebuie nimic de la nimeni, pot şi singură să mă întreţin. De mică am făcut acest lucru, iar acum sunt pe picioarele mele . Mulţumesc lui Dumnezeu că sunt sănătoasă, restul vine de la sine. Eu am căutat tot timpul să îi ajut pe cei de lângă mine. Ştiu ce înseamnă să nu ai nimic şi să te zbaţi singur să reuşeşti. Recunosc că au fost oameni care m-au ajutat şi m-au învăţat cum trebuie să mă descurc în viaţă “, a spus Brânduşa.

Oamenii legii au reuşit imediat să dea de urma celei care a pierdut portofelul „ Tânăra a găsit portofelul lângă o maşină, care era parcată lângă o bancă, pe strada Castane din cartierul Craioviţa Nouă. Iniţial a crezut că cineva de acolo i-a pierdut. Cum nimeni nu era la muncă, i-a adus la noi. Ne bucurăm că mai sunt şi astfel de oameni. Am luat legătura imediat cu femeia care a pierdut banii şi am chemat-o la noi să îi înapoiem “, a spus agent şef, Gabriel Tănase, din cadrul secţiei 5 de Poliţie din Craiova.

Proprietara portofelului este şomeră

Maria Sorescu, în vârstă de 30 de ani, susţine că a pierdut portofelul când s-a dat jos din autoturism. Şi-a dat seama  că nu îl mai are la câteva ore şi nu s-a mai dus să îl caute. Femeia a rămas fără un loc de muncă de câteva luni de zile. A venit să îşi ridice suma pierdută împreună cu fiul ei„ Nu credeam că voi mai găsi portofelul şi mai ales cu banii în el. Mă gândesc cum să o recompensez pe cea care mi-a înapoiat suma pierdută“ , a precizat proprietara portofelului. 

Brânduşa Oiţa a mai precizat că locuieşte într-un apartament al unei fundaţii din Anglia, de câţiva ani buni „M-au luat acolo pentru că nu aveam un acoperiş deasupra capului. Viaţa m-a învăţat că indiferent cât de jos eşti trebuie să ai puterea întotdeauna să te ridici. Nu am pus niciodată mâna nici măcar pe un leu care nu era al meu “, a mai spus tânăra.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite