Craiova: Bulgarii aduc gripa porcină în Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Bulgarii aduc gripa porcină în Oltenia
Craiova: Bulgarii aduc gripa porcină în Oltenia

Un student bulgar de 21 de ani, din anul II la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, este internat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, după ce a fost diagnosticat cu noua gripă. În Bulgaria este stare de alertă după ce numărul celor infectaţi cu virusul A/H1N1 a depăşit 100.000. Mai multe persoane au decedat din această cauză.

Stare de epidemie naţională din cauza gripei porcine în Bulgaria

Reşiţa: Sute de angajaţi alertaţi de gripă

Cursurile anului II de studiu de la universitatea menţionată sunt suspendate până la data de 10 noiembrie, ca urmare a depistării cazului de gripă A în cadrul mediciniştilor. "În această situaţie se face dezinfecţia claselor unde studentul a învăţat. Medicii au declanşat  anchete epidemiologice, pentru a stabili contacţii acestui bolnav. Persoanele care prezintă o simptomatologie sugestivă vor fi, potrivit procedurii, izolate la domiciliu, pentru a le fi prelevate probe şi trimise la Institutul I. Cantacuzino", a declarat dr. Ştefan Popescu, director executiv adjunct al DSP Dolj.

Medicii spun că Ivanov se simte mai bine

Ivanov, studentul din Bulgaria care învaţă în Bănie, este spitalizat la acest moment. Medicii spun că starea lui este bună şi că Ivanov îşi va reveni în curând, în urma tratamentului pe bază de antivirale, primit în spital.

Stare de alertă în Bulgaria

Autorităţile din Bulgaria au declarat ieri stare de urgenţă din cauza pandemiei de gripă porcină. Peste 100.000 de persoane din această ţară sunt infectate cu noua gripă, informează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii din Bulgaria. Şase persoane au murit din cauza infectării cu vurisul H1N1, printre care şi o femeie însărcinată.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite