Bulevardul Oltenia, împânzit de gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii fac slalom printre „cratere“
Şoferii fac slalom printre „cratere“

Una dintre cele mai circulate străzi din cartierul Craioviţa Nouă a ajuns în paragină. Artera este plină de gropi pentru că autorităţile nu au investit niciun leu în ultimii ani.

Sute de şoferi îşi pun zilnic la încercare nervii circulând pe bulevardul Oltenia din cartierul Craioviţa Nouă. Artera arată ca după război fiind împânzită de gropi de toate dimensiunile. Locatarii din zonă spun că strada lor este ignorată de autorităţi. „De ani de zile nu au mai plombat gropile de pe strada asta. Sunt nişte valuri în asflat de îţi e frică să bagi în viteza a treia.Pe anumite porţiuni se circulă numai cu 20 la oră că altfel nu se poate. Noi  tot aşteptăm să vină cei de la primărie să facă ceva cu strada asta, dar până acum nu au dat niciun semn“, spune Ilie Bălăcescu (43 de ani), un locatar din zonă.

Conducătorii auto sunt nevoiţi să încetinească din trei în trei metri pentru a evita „craterele“ din asfaltul îmbătrânit. Gropile apar ca ciupercile după ploaie şi le dau mari bătăi de cap şoferilor îngrijoraţi de faptul că ar putea să îşi distrugă maşinile. „Facem slalom printre gropi că nu avem încotro. Aşa arată strada asta de ani de zile. De cele mai multe ori încerc să o evit, dar nu tot timpul reuşesc pentru că se creează ambuteiaje pe partea cealaltă şi nu am altă variantă“, spune Marian Vlăduţu (26 de ani). Dacă unele gropi au apărut în urma acţiunilor de deszăpezire, se pare că alte „cratere“ poartă marca Companiei de Apă care a efectuat lucrări în zonă. „Au venit şi unii de la Regie şi au săpat la noi în intersecţie. Dup-aia au acoperit cu nisip şi au plecat la departe. Păi aşa se face treaba? Nisipul ăla s-a înmuiat la prima ploaie şi au apărut iar gropile“, explică un alt locatar.

Primăria aşteaptă banii pentru PID
Reprezentanţii municipalităţii craiovene susţin că reabilitarea bulevardului Oltenia este cuprinsă în Planul Integrat de Dezvoltare (PID) a Zonei Metropolitane Craiova. Planul în valoare de 96 milioane de euro urmează să fie pus în aplicare anul acesta, odată ce banii vor intra în contul Primăriei Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite