Craiova:Şoferii aşteaptă undă verde pe Calea Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Şoferii aşteaptă undă verde pe Calea Bucureşti
Craiova:Şoferii aşteaptă undă verde pe Calea Bucureşti

Un drum de 22 de minute dintr-un cap al oraşului în altul va fi redus aproape la jumătate.Primăria Craiova se străduieşte de aproape un an de zile să introducă un software special care să sincronizeze semafoarele de pe artera principală a oraşului– Calea Bucureşti.

Semafoarele sincronizate nu mai sunt un lux pentru alte oraşe din România cum ar fi Drobeta Turnu Severin, Suceava sau Iaşi. De peste doi ani, edilii Băniei se străduiesc să realizeze proiectul „Undă Verde“ pe traseul Calea Severinului-Nicolae Titulescu-Calea Bucureşti. În acest fel, dacă un şofer a prins culoare verde la primul semafor întâlnit la intrarea în oraş nu mai are nicio o grijă până la ieşire pentru că va prinde aceeaşi culoare. Regula este valabilă doar la viteza de 45 de kilometri pe oră. În prezent, municipalitatea se află doar la stadiul pregătirii licitaţiei. Reprezentanţii primăriei susţin că banii sunt din fonduri europene şi că, imediat după identificarea unei firme specializate, se vor demara lucrările de sincronizare a aparatelor.

Citeşte în „Adevărul de Seară“ de astăzi câţi bani vrea să investească municipalitatea în proiectul care se va demara în curând.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite