Craiova: Racerii s-au întrecut în viteză la Bucovăţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Racerii s-au întrecut în viteză la Bucovăţ
Craiova: Racerii s-au întrecut în viteză la Bucovăţ

40 de concurenţi veniţi din toată Oltenia dar şi din alte zone ale ţării s-au întrecut azi într-o cursă de viteză pe traseu montan la Bucovăţ. Evenimentul s-a vrut a fi unul „ca pe vremuri”, fără orgolii, certuri sau premii dar cu reguli stricte.

Sunetul motoarelor turate, al roţilor scrâşnind pe asfaltul „cam alunecos”, după cum ne-au spus piloţii, s-au auzit încă de dimineaţă pe dealul Bucovăţului, locul unde, de câţiva ani, se organizează cursele de viteză pe traseu montan. Concurenţi din Timiş, Bucureşti, Olt, Gorj, Vâlcea şi, bineînţeles, din Dolj, au venit la eveniment cu ce au mai bun: maşini tunate, preparate şi răspreparate special pentru cursele în care piloţii nu se întrec între ei ci se luptă cu timpul.

image

A mai fost o cursă acum o lună, dar asta e mult mai mare, au venit concurenţi mai mulţi. Au venit cu maşini care nu arată că ar fi bune dar sunt”, ne-a spus Alex Lascu, pilotul unui Seat Leon galben. „Sincer, s-a vrut un eveniment ca acum câţiva ani, dar a ieşi mai bine ca atunci pentru că acum sunt alte condiţii, piloţii îşi permit maşini mai puternice”, ne-a spus „Rică”, unul dintre concurenţi.

image
image

Toţi cei 40 de raceri înscrişi azi în cursă au trebuit să respecte reguli stricte, precum purtarea căştii de protecţie, a centurilor de siguranţă sau dotarea cu stingătoare, având în vedere că cele mai multe maşini s-au înscris la categoria E, peste 2000 cmc. „Maşinile au fost toate verificate şi s-a ţinut seama de îmbunătăţiri atunci când au fost încadrate la o categorie. Cele îmbunătăţite au trecut la categorii superioare pentru că mulţi şi-au pus turbo pe ele”,a spus Eugenia Niţă, directoarea Automobil Club Român, instituţia care a organizat evenimentul. Maşinile au fost grupate pe cinci clase, în funcţie de capacitatea cilindrică.

STAI PE CRAIOVA.ADEVARUL.RO SĂ VEZI CINE A CÂŞTIGAT CURSA DE LA BUCOVĂŢ!

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite