Craiova: Mica balerină, premiată în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioana-Lucia Ghivercea, fetiţa supranumită mica balerină a Craiovei, a participat la finala Campionatului Mondial de Balet pentru Copii şi Tineret, organizat de la Jersey, în Anglia, în perioada 23 – 27 iunie.

Ioana-Lucia a urcat pe locul 2 la clasic şi a luat două menţiuni la modern şi caracter.  „Nu a fost deloc uşor, pentru că a fost singurul participant din ţara noastră. Una dintre menţiuni a obţinut-o la o diferenţă  de doar 0,5 puncte, iar cealaltă la 3,3 puncte“, spune Valeria Ghivercea, mama fetiţei. Aceasta povesteşte că au avut un susţinător în Şcoala Rusă din St. Petersburg, pe care au declarat-o „prietenă de suflet“.

Printre sute de copii de pe tot globul pământesc
 
La Dance World Cup şi-au dovedit măiestria copii şi tineri din Africa, Australia, Europa. Ioana-Lucia Ghivercea a intrat în finala campionatului din Marea Britanie, datorită prestaţiei din Germania, de la Concursul Internaţional de Balet, unde a participat cu „Moartea lebedei“.

În Anglia ea  a mers în calitate de vector de imagine al Direcţiei pentru Tineret Dolj, instituţie care o susţine şi promovează, alături de Asociaţia Ro-Talent, filiala Craiova. Mica balerină este posesoarea Diplomei de Onoare, distincţie oferită pentru excelenţă artistică de către primarul Antonie Solomon.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite