Craiova: Alina Brighinaru, solista de muzică populară care studiază sociologia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina a descoperit că vrea să interpreteze muzică populară în urmă cu cinci ani. Idolul şi modelul ei este Maria Lătăreţu. Acum este membră a Ansamblului Folcloric „Alunelu“, din Pieleşti.

Totul a început din joacă. Mai întâi a cântat în grupuri de prieteni sau acasă. Treptat şi-a dat seama că poate face carieră din această pasiune. În ciuda faptului că îi plac călătoriile, tânăra interpretă a avut un singur spectacol în străinătate, în Turcia. Într-un an, susţine în medie şase sau şapte concerte de muzică populară. Pentru Alina a însemnat mult ultimul premiu I cucerit la spectacolul „Plai de cântec oltenesc“, care a avut loc în Craiova, mai ales că l-a considerat printre cele mai importante competiţii la care a participat.

De la muzică uşoară a trecut la populară

Alina Brighinaru a cântat muzică uşoară în copilărie. În urmă cu trei ani, un coleg i-a propus să se ducă la un casting pentru a fi solistă la Ansamblul Folcloric „Alunelu“. În acelaşi timp a intrat la Şcoala Populară de Artă, la secţia canto-popular, sub îndrumarea profesorului Gheorghe Roşoga. A fost sprijinită de părinţi. Tatăl ei şi-a dorit cu ardoare ca fiica sa să îmbrăţişeze o carieră în acest domeniu. „Mă regăsesc în muzica populară. Nu vreau să cânt neapărat pentru bani, ci să o fac din suflet, pentru că aşa simt. Din acest an vreau să merg să cânt şi la nunţi“, recunoaşte Alina.

Află din "Adevărul de Seară" de azi ce legătură vede cântăreaţa între muzică şi sociologie.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite