Craiova: Bombă în parcarea unui bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Bombă în parcarea unui bloc
Craiova: Bombă în parcarea unui bloc

Două cisterne cu păcurină au fost abandonate lângă blocul 70 de pe bulevardul Dacia.

Pe bulevardul Dacia, două cisterne pline cu păcurină zac de mai bine de 20 de ani, în parcarea blocului 70. Cele două rezervoare încadrate în categoria „risc mare de incendiu” au fost îngropate şi abandonate. Fiecare rezervor are cel puţin o tonă de păcurină şi a deservit la încălzirea blocurilor din zonă, înainte de Revoluţie, susţin locatarii.

Aceştia se tem pentru viaţa lor şi spun că o simplă ţigară aprinsă lângă în ele ar putea provoca o adevărată tragedie, mai ales că zona este intens circulată, în special de copii, care se joacă în preajma lor.

Încadrate în categoria „risc mare de incendiu”


Pompierii confirmă pericolul producerii unui incendiu. „Păcurina face parte din categoria hidrocarburilor şi se încadrează la categoria risc foarte mare de incendiu. Aburii pot declanşa un incendiu în cazul în care cineva ar arunca o ţigară aprinsă. Depinde de cantitate,” spune maiorul Adrian Păduraru, de la ISU Oltenia. 

Acesta precizează că instituţia trebuie sesizată în scris, pentru a vedea despre ce este vorba. „Este posibil ca aceste rezervoare să fi fost scoase din uz. În orice caz, trebuie căutat proprietarul. Este posibil să aparţină Regiei de Termoficare sau Regionalei CFR. O să facem verificări, dacă vom fi sesizaţi în scris”, adaugă maiorul Păduraru.

 „Sesizările au rămas doar nişte sesizări”

Locatarii spun că au făcut nenumărate sesizări, dar nu au fost luaţi în seamă. „Aceste rezervoare sunt aşezate lângă bloc de când ne-am mutat aici, adică de 20 de ani. Nimeni nu a venit să vadă ce este cu ele sau dacă prezintă vreun risc,” susţine Mircea Floare, locatar al blocului 70. De aceeaşi părere este şi Viorioca Radu al cărei soţ susţine că a făcut nenumărate sesizări către primărie.

Am mers la autorităţi pentru că nu ştiam cui să mă adresez. M-au trimis la Compania de Apă. Acolo mi-au spus că nu sunt ei responsabili cu salubrizarea parcărilor. Nu ştiu cine ar putea să rezolve această problemă, dar noi nu mai suportăm. Pe lângă faptul că nu poţi deschide geamul din cauza mirosului, mai vin şi copiii şi bat în cap cât e ziulica de lungă”, afirmă Marin Radu.

„Dacă rezervoarele explodează nu ştiu cine s-ar face vinovat. Punerea în pericol a sute de oameni cântăreşte mai puţin pentru autorităţi. Sesizările au rămas doar nişte sesizări!”, afirmă  şi Ana Leonica.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite