Spitalul Filantropia, pus la cheltuială pentru conducta de apă spartă din centrul Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Filantropia trebuie să achite aproape 7.000 de lei pentru apa luată cu cisterna, după avaria de pe şantierul pasajului suprateran. Reprezentanţii Primăriei Craiova susţin că incidentul care a oprit alimentarea timp de trei zile în mai multe zone ale oraşului putea fi evitat, dacă muncitorii nu erau neglijenţi.

Reprezentanţii Spitalului Filantropia din Craiova trebuie să plătească societăţii Dumagas SA peste 6.800 de lei, din banii asiguraţilor. Firma a asigurat transportarea apei potabile de la rezervorul din Şimnic la unitatea medicală,  între 28 şi 30 iulie, când alimentarea a fost oprită în centrul oraşului, din cauza unei avarii de la Kilometrul zero. „Societatea ne-a ajutat să cărăm, în 72 de ore, 10 cisterne cu apă, cu capacitatea de peste 20.000 de litri. Două au venit ca sponsorizare, iar opt au fost facturate. A costat 200 de euro transportul pentru fiecare. Această sumă reprezintă plata pentru combustibil, folosirea maşinii şi a personalului“, a precizat economista Gabriela Fîrtat, director financiar-contabil al Spitalului Filantropia. Aceasta a adăugat că o parte din suma facturată trebuie achitată până la finele lunii.


Revoltaţi că n-au fost informaţi


Conducerea unităţii medicale este nemulţumită, în plus, că nu a fost anunţată la timp, atunci când s-a produs avaria de pe şantierul pasajului suprateran. „Având în vedere că în spital sunt săli de operaţie, de naştere, când sunt astfel de probleme trebuie să aflăm în timp util“, a mai spus Gabriela Fîrtat.  Ea a relatat că, iniţial, medicii au apelat la rezervele din bazinul propriu al unităţii medicale. „Apa aceea ne-a ajuns însă doar pentru 12 ore. În acest timp, noi tot sunam la cei de la canalizare, care ne ziceau că se rezolvă problema ba în trei ore, ba în şase ore, dar a durat trei zile. La noi s-a întrunit celula de urgenţă şi s-a hotărât să recurgem la aprovizionarea cu apă de la Şimnic“, a explicat directorul financiar-contabil.
De cealaltă parte, reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia consideră că nu li se poate reproşa nimic. „Noi anunţăm întreruperile de apă programate. Nu aveam însă cum să anunţăm o avarie“, a declarat purtătoarea de cuvânt, Mihaela Chiriţescu. 

"Incidentul putea fi evitat"

Responsabilii pentru proiectul pasajului suprateran din Valea Vlăicii lasă de înţeles că vina pentru avaria produsă în noaptea de 27 iulie le aparţine muncitorilor care se ocupă de lucrare. „S-a săpat aproape de masivul de beton care susţine conducta de apă. Acesta a alunecat şi astfel s-a fisurat ţeava. Blocul din beton a continuat să se deplaseze şi astfel s-a rupt conducta şi s-a întâmplat nenorocirea cu respectiva inundaţie care a fost pe şantier. Incidentul putea fi evitat. Cert este că se putea săpa cu asigurarea unor puncte de sprijin. Din punctul meu de vedere, se poate vorbi şi de o neglijenţă în cazul acelei lucrări“, a declarat Laurenţiu Diaconu, manager de proiect din partea Primăriei Craiova.

Reprezentanţii firmei S.C.T. Bucureşti S.A., care se ocupă de lucrări, au refuzat să dea declaraţii despre acest caz.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite