Bolnavii de la Spitalul Judeţean nu pot face radiografie nici cu bani. S-au terminat filmele de radiologie pentru cazurile din Ambulatoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De o săptămână, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova există filme de radiologie doar pentru bolnavii în stare gravă. Cei care ajung în spital prin Ambulatoriu nu beneficiază de investigaţii, pentru că stocul rezervat acestora s-a epuizat.

Filmele de la cabinetele de radiologie, folosite pentru pacienţii care necesită investigaţii prin Ambulatoriul unităţii, s-au terminat săptămâna trecută. Medicii ne-au spus că mai au câteva filme pentru bolnavii care ajung în spital prin Unitatea de Primiri Urgenţe şi care sunt internaţi.

"Este incredibilă situaţia"

Specialiştii în radiologie spun că aceste lipsuri pot fi dramatice pentru bolnavi. "Pe baza radiografiilor se pune diagnosticul. Dacă aparatura este veche, piesele sunt defecte, filmele lipsesc, rişti ca diagnosticul să nu fie cel bun. Este incredibilă situaţia, dar era ceva de aşteptat, atâta vreme cât şi sistemul de sănătate este la pământ", a declarat medicul radiolog Doru Dobrescu.

Tot de săptămâna trecută, conducerea Spitalului Nr. 1 din Craiova le-a trimis doctorilor o notă informativă prin care îi înştiinţează că fondurile pentru aceste analize s-au terminat. Managerul instituţiei, conferenţiar doctor Florin Petrescu, a precizat că toate radiografiile se fac contracost iar cei care nu au bani sunt programaţi pentru luna septembrie. Preţul unei investigaţii variază între 15-200 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite