Bolnav de cancer cere autorităţilor să-i fie retrasă cetăţenia de român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un craiovean pare decis să îşi dedice restul vieţii pentru a-şi căuta dreptatea. Bolnav de cancer, bărbatul susţine că în România „domneşte crima şi teroarea”.  Claudiu Simoiu este românul cu cele mai multe dosare pe rolul instanţelor din ţară. El a cerut daune morale de nouă milioane de euro, cea mai mare despăgubire solicitată vreodată într-un proces penal.

Pe civil, penal sau contencios-administrativ, Evdalian Claudiu Simoiu (60 ani) are pe rol, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie peste 250 de dosare, peste 120 dosare la Curtea de Apel Craiova, peste 50 la Tribunalul Dolj şi alte câteva zeci la diverse instanţe din ţară, unde a reuşit să strămute numeroase procese. Unul dintre dosare se află pe rolul Judecătoriei Sibiu. Procesul dintre Simoiu şi şapte persoane pe care le acuză că i-au ocupat în mod abuziv un teren durează din toamna anului 2004, iar după o serie de rejudecări şi strămutări a ajuns pe rol la Judecătoria Sibiu.

Craioveanul le-a cerut judecătorilor să îi citeze ca părţi în proces pe preşedinţii Parlamentului European, al Curţii Europene a Drepturilor Omului şi al Comisiei Europene. De aproape şase ani magistraţii nu au judecat încă fondul procesului, pentru că nu s-au lămurit asupra cererii craioveanului considerând că oficialii UE nu pot fi atraşi în proces în nicio calitate.

În cei aproape şase ani câţi au trecut de când craioveanul a făcut plângerea penală pentru tulburare de posesie, magistraţii nu au judecat încă fondul procesului, pentru că nu s-au lămurit asupra cererii craioveanului. În loc să demonstreze în ce fel i-au uzurpat proprietatea cei şapte inculpaţi, Claudiu Simoiu obişnuieşte să facă plângeri împotriva tuturor judecătorilor prin mâna cărora a trecut procesul cu pricina, acuzându-i că sunt „mafioţi“, susţin magistraţii.


Acasă, la tribunal

„Daunele morale de 9 milioane de euro solicitate de partea vătămată sunt aberante. Este cea mai mare sumă cerută ca despăgubire de care am auzit vreodată într-un proces penal, depăşind cu foarte mult daunele solicitate, de exemplu, în cazuri de omor. În orice caz, fiecare este liber să ceară. Instanţa de judecată stabileşte însă exclusiv dacă merită ceva şi cât anume trebuie să primească”, a declarat avocatul sibian al uneia dintre părţile pârâte, Mădălina Scutelnicu. Simoiu este cunoscut de majoritatea magistraţilor şi avocaţilor craioveni, prin prisma proceselor pe care le are pe rolul instanţelor. „Sunt zile în care există complete de judecată special pentru Simoiu, care judecă doar procesele lui”, ne-a declarat magistratul Aurel Ilie de la Curtea de Apel Craiova.


Izgonit din spital


Claudiu Simoiu spune că nu este un procesoman, iar procesele intentate de el au motivaţii bine întemeiate care-i depăşesc interesele personale. „Nu sunt un procesoman. Nu-mi doresc decât să fie înlăturaţi cei care fac nedreptăţi“, susţine Simoiu. Deşi este văzut ca cel mai mare procesoman, craioveanul trăieşte o adevărată dramă: este bolnav de cancer. Fost ofiţer în Armata Română şi pensionat pe caz de boală, Simoiu acuză mai mulţi medici de la Spitalul judeţean de Urgenţă Craiova de neprofesionalism şi luare de mită.

image

El  susţine cu documente că este suferind de cancer şi diabet tip II. „Sunt în evidenţă la Oncologie cu cancer. Am fost depistat cu o tumoră de pancreas şi colecist. Am fost operat şi mi s-a făcut o deviaţie de la ficat la pancreas. După şase luni medicii nu s-au hotărât dacă tumora este malignă sau benignă şi au decis să repete analizele“, spune craioveanul.

El susţine că i s-a extins cancerul în organism din cauza medicilor.  „În februarie am fost dat afară din spital pe nedrept. Între 16 -21 februarie 2010 am fost internat la Oncologie pentru a mi se face ecoendoscopia de către unul dintre cei mai profesionişti specialişti, dr. Săftoiu. El a avut un deces şi urmau să se ocupe de mine doctorii Daniel Gheonea şi profesorul Ciurea împreună cu soţia sa, Paulina Ciurea. Au minţit că am părăsit spitalul, deşi eu mă aflam la investigaţii pentru diabet. M-au externat disciplinar fără să-mi facă analizele pentru care m-au internat. Am cerut biletul de externare şi asistenta şefă a spus că sunt un caz special, astfel că doctoriţa Paulina Ciurea a chemat paza şi m-au dat afară din spital, pe 21 februarie, fără să-mi mai facă analizele“, îşi aminteşte bărbatul.

Simoiu povesteşte că a mers apoi la Cluj pentru a-şi efectua investigaţiile, întrucât ştia că acolo sunt specialişti renumiţi. „M-am izbit de alte probleme, că nu am programare şi că trebuie să plătesc. Mi se pare cea mai mare aberaţie a tuturor timpurilor. Să fii internat în spital şi să plăteşti analizele. În spitalele din România domneşte crima şi teroarea, iar dacă nu dai bani te omoară“, acuză Claudiu Simoiu.


Renunţă la cetăţenia română

Craioveanul pare decis să îşi dedice restul vieţii pentru a-şi căuta dreptatea: „Atât cât mai trăiesc vreau să mă implic în lupta antisistem pentru că nu se poate ca anumite analize, esenţiale în bolile de cancer, să fie plătite de bolnavii internaţi“. Pe 26 aprilie a fost programat să se interneze pentru o mamografie stângă, pentru că există riscul extinderii celulelor canceroase în tot organismul. „Ceea ce s-a şi întâmplat. La sânul drept am fost operat şi totuşi s-a extins la cel drept. Dr. Patricia Vişan mi-a spus că nu ştie să mă trateze şi m-a trimis acasă“, a mărturisit Simoiu.

Craioveanul este hotărât să se adreseze acum instanţelor europene. Recent, acesta a solicitat în scris autorităţilor locale să i se retragă cetăţenia română. „Vom înainta pe circuitul legal memoriul depus de către Claudiu Simoiu, dacă vom constata că se impune“, a declarat prefectul de Dolj, Eugen Georgescu. Internat în mai multe rânduri pentru diferite afecţiuni, Simoiu nu a fost niciodată declarat de justiţie lipsit de discernământ, astfel că are dreptul să se judece cu cei despre care consideră că îi încalcă vreun drept.


Bătut cu sapa

image

Simoiu este văzut în Craiova ca cel mai mare procesoman al tuturor timpurilor. În 2006, o vecină l-a lovit cu sapa în cap. Procuratura a arătat însă că lovitura asupra învelişului calotei craniene nu a fost făcută de sapă, ci de un băţ. Astfel că Simoiu a pierdut procesul judecat la Piteşti, iar femeia care-l lovise cu sapa, Fănica Roşu, din Brabeţi-Dolj, a fost achitată de acuzaţia de tentativă de omor.

„Autorităţile au spus că sunt infracţiuni inventate, deşi în pozele de la dosar se văd clar tăieturile de sapă, şi m-au obligat la cheltuieli judiciare şi amenzi în cuantum de 50.782 de lei“, susţine bărbatul. Între timp, craioveanul a câştigat recursul tot la instanţele din Piteşti, dar susţine că Fiscul refuză să-I plătească suma de 80 milioane de lei vechi care i-au fost opriţi direct din cont din pensia de 942 lei pe care o primeşte. „În fiecare lună mi s-a pus poprire pe pensie, câte 314 lei“, încheie acesta cu amărăciune.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite