Ministrul Boagiu anunţă că două drumuri doljene vor fi modernizate cu bani de la BEI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat ieri, cu prilejul finalizării, în Pasul Tihuţa, a modernizării E576 Suveava-Cluj-Napoca, că Banca Europeană de Investiţii (BEI) va finanţa cu aproape 600 de milioane de euro modernizarea a circa 800 km de drumuri naţionale, printre care şi două şosele doljene.

Ministrul a precizat că BEI va finanţa cu 77 de milioane de euro programul de reabilitare V, ce prevede modernizare a 199 km de drumuri naţionale, precum Beiuş-Oradea, Ştei-Beiuş, Bumbeşti-Jiu-Petroşani, Craiova-Galicia Mare şi Galicia Mare-Calafat.

Împrumutul BEI conţine şi finanţarea cu 500 de milioane de euro a proiectului de reabilitare VI. Astfel, vor fi modernizaţi 660 km din drumurile naţionale: DN 79 Arad-Oradea, DN 79 Oradea-limita de judeţ, DN 19 limita de judeţ Bihor-Satu Mare, DN 1H Zalău-Răstoci, DN 19 Satu-Mare-Baia Mare, DN 1C Dej-Baia Mare, DN 15 cu DN 12 în continuare Reghin-Topliţa-Chinchiş.

"Faptul că noi avem infrastructură care să ne permită legarea nu numai în interiorul judeţelor, dar şi legăturile cu statele din jurul României, credibilizează statul român în ceea ce priveşte implementarea politicilor europene", a spus Boagiu, adăugând că s-a discutat despre acest lucru şi cu FMI.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite