Blocul Americanului , interzis la demolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Ionel Rădoi este nemulţumit de indiferenţa autorităţilor.
Craiova: Ionel Rădoi este nemulţumit de indiferenţa autorităţilor.

Vecinii proprietarului au protestat ieri faţă de tergiversarea demolării imobilului din Brazdă.

Ionel Rădoi şi Vladimir Gruev se luptă de ani buni în instanţă cu proprietarii clădirii ridicate ilegal peste una dintre magistralele de termoficare ale oraşului, chiar lângă casa lor, imobil cunoscut în Bănie sub numele de „blocul Americanului”. Bărbaţii susţin că scandalul părea să aibă un sfârşit în 2010 când, în calitate de intervenienţi într-un proces dintre primărie şi proprietari, au reuşit să obţină prin hotărâre definitivă şi irevocabilă demolarea clădirii de cinci etaje.
Cu decizia magistraţilor în mână, cei doi au încercat să găsească înţelegere atât la autorităţile locale cât şi la Inspectoratul Judeţean în Construcţii Dolj. „Mă zbat de ani de zile şi nu se întâmplă nimic! Şi primăria, şi Inspectoratul în Construcţii tergiversează acest caz, deşi există o hotărâre definitivă de demolare. Sistaseră lucrările şi acum s-au apucat să facă finisajele”, a spus Ionel Rădoi. Bărbatul susţine că ridicarea blocului a început încă din 1992, fără autorizaţie, şi că îi este teamă de un accident. „Chiar sub clădire, aici la colţ, e magistrala de termoficare. Foarte aproape este magistrala de gaze. Cum să nu ne fie frică, când în Craiova au fost explozii din cauza asta şi noi suntem exact lângă clădire?! De ce mai există în ţara asta instituţii, de ce mai există hotărâri judecătoreşti dacă nu se face nimic?”, a mai spus Rădoi. În semn de protest, cei doi bărbaţi au amplasat lângă clădire, în curtea casei în care locuiesc, o pancardă în care denunţă dezinteresul autorităţilor.


Aceeaşi instituţie, două păreri


Supărat că vecinii săi fac scandal, proprietarul clădirii, Gelu Şapcă, a chemat ieri şi poliţia la faţa locului. Bărbatul a refuzat să discute ieri cu presa trimiţând în faţa jurnaliştilor un reprezentant. „Ia uitaţi aici hotărârea definitivă de punere în posesie pe clădire. Asta ţine loc de autorizaţie de construcţie”,a spus bărbatul, care a refuzat să îşi spună numele. În timp ce reprezentantul proprietarului a prezentat presei un proces verbal încheiat de Inspectoratul în Construcţii prin care proprietarului i se permitea să finiseze clădirea, vecinii au arătat răspunsuri, de la aceeaşi instituţie, în care erau informaţi că Şapcă are obligaţia de a sista lucrările. Întrebată de ce există două păreri diferite ale aceleiaşi instituţii în acest caz şi cum de instituţia a permis proprietarului să finiseze clădirea în condiţiile în care aceasta ar trebui demolată, conducerea Inspectoratului a îndemnat reporterii să caute răspunsul la sediul central al Inspectoratului, la Bucureşti. „Îmi pare rău, aceasta este procedura”, a declarat Marcel Marcea, şeful IJC Dolj. Conducerea Poliţiei Locale, cea care coordonează Serviciul Disciplina în Construcţii din cadrul primăriei, nu a putut fi contactată.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite