Biserica monument istoric modernizată pe fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marilena Bogheanu, şefa Agenţiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, şi Cirstinel Bonea, preotul paroh al Bisericii Sf. Nicolae din Craiova, vor semna mâine proiectul de reabilitarea al lăcaşului sfânt de pe strada Amaradiei.

Proiectul finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional are o valoare totala de 5.675.493 de lei din care valoarea finanţării nerambursabile acordată de Uniunea Europeană este de 4.678.193 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei noastre, proiectul constă în  restaurarea, reabilitarea şi consolidarea ansamblului istoric inclus în lista obiectivelor de patrimoniu, grupa B. Biserica datează din secolul XVIII fiind reprezentativă pentru patrimoniul cultural.

În cadrul proiectului vor fi reabilitaţi şi restauraţi 1500 mp din corpul clădirii, va fi refacută tâmplăria turlei, vor fi refacute tencuielile degradate în conformitate cu cele originale si  va fi realizat un trotuar perimetral din piatră specific bisericilor realizate în secolul al XVIII-lea.

Pana la această dată, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia au fost semnate 70 de contracte de finanţare în valoare totală de peste 250 milioane euro. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite