Big Brother în staţiile şi autobuzele craiovene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispozitive GPS montate în 60 de autobuze şi 27 de tramvaie, un centru de monitorizare în sediul Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, unde un angajat supraveghează imaginile afişate pe două monitoare, 15 vehicule dotate cu câte trei camere de supraveghere video, 20 de panouri digitale în staţii, unde călătorii află intervalele de aşteptare.

Acestea sunt principalele rezultate ale proiectului european MODERN, în valoare de 2,6 milioane de euro, implementat de regia de transport şi de municipalitatea din Craiova. Alte 10 camere video, cu unghi de filmare de 360 de grade, au fost instalate în cele mai frecventate staţii de transport. „Dacă se anunţă că unul din autobuze are o problemă, verificăm foarte uşor uitându-ne pe monitor. Şi autorii eventualelor furturi din mijloacele de transport vor fi identificaţi cu ajutorul camerelor care stochează imaginile 72 de ore", a declarat Marinel Florescu, directorul RAT Craiova.

Verde la semafor pentru tramvai

10 autobuze au fost dotate cu dispozitive de alimentare atât cu motorină, cât şi cu bio-diesel, iar nouă tramvaie au sisteme electronice de ultimă generaţie, cu ajutorul cărora se economiseşte 40%  din energie. În zece staţii din Bănie au fost amplasate automate care emit cartele electronice şi permit reîncărcarea lor. 20 de tonete au fost dotate cu sisteme de reîncărcare a cardurilor, iar acestea vor fi funcţionale din vară. Proiectul prevede şi implementarea unui sistem de prioritate pentru tramvai pe principalul bulevard al oraşului, astfel încât vatmanul să poată comanda culoarea verde la semafoarele din trei intersecţii importante.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite