FOTO Big Brother în staţiile şi autobuzele craiovene. Cum vor afla oltenii în câte minute vine autobuzul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiovenii care circulă cu mijloacele de transport în comun sunt monitorizaţi cu 45 de camere video montate în 15 autobuze şi alte 10 în cele mai tranzitate staţii RAT.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova şi viceprimarul Mărinică Dincă au prezetat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele proiectului european MODERN, în valoare de 2,6 milioane de euro.

În urma implementării acestuia, au fost montate dispozitive GPS pe 60 de autobuze şi 27 de tramvaie, monitorizarea acestora fiind făcută dintr-un centru amenajat la sediul RAT unde un angajat supraveghează cele două monitoare.

Locul unde se află autobuzele apare pe monitorul calculatorului

image

Astfel, călătorii sunt informaţi, cu ajutorul celor 20 de panouri digitale instalate în staţii, în câte minute va sosi următorul mijloc de transport.

Panourile digitale sunt instalate în staţiile de autobuz

image

Pentru creşterea gradului de siguranţă în autobuze, 15 vehicule sunt supravegheate video, în fiecare dintre ele fiind montate câte trei camere. Alte 10, cu unghi de filmare de 360 de grade, au fost instalate în cele mai circulate staţii.

Cameră din interiorul unui autobuz

image

„În cazul în care avem o problemă cu unul dintre autobuze putem să verificăm foarte uşor uitându-ne pe monitor. Şi autorii eventualele furturi din autobuze vor fi prinşi cu ajutorul camerelor din autobuz care stochează imaginile pentru 72 de ore“, a declarat directorul RAT Marinel Florescu.

Călătorii pe bază de card

În cadrul aceluiaşi proiect, au fost montate pe 10 autobuze dispozitive care le permit autovehiculelor să funcţioneze atât cu combustibil clasic, cât şi cu bio-diesel, iar nouă tramvaie au fost dotate cu sisteme electronice de ultimă generaţie, cu ajutorul cărora se economiseşte 40 la sută din energia necesară.

Autobuzele funcţionează pe bază de combustibil bio-diesel

image

De asemenea, au fost montate în 80 de autobze şi 27 de tramvaie sisteme tip e-ticketing, care permit taxarea călătoriei pe bază de card.

Automatul de bilete din staţia de la Universitate

image

Viceprimarul Mărinică Dincă a validat cardul pentru o călătorie

image

Automate care emit cartele electronice şi permit reîncărcarea lor au fost amplasate în zece staţii din Bănie. Şi 20 de tonete au fost dotate cu sisteme de reîncărcare a cardurilor, acestea urmând să fucţioneze din vara acestui an. Acelai proiect prevede şi implementarea unui sistem de prioritate pentru tramvai. Sistemul de semaforizare de pe principalul boulevard al oraşului a fost modificat, astfel încât vatmanul pote comanda culoare verde la semafoarele din trei intersecţii importante.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite