Bicicliştii din Craiova sunt exilaţi la periferie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Singurul loc în care se pot plimba bicicliştii din oraş este pista amenajată în Parcul Nicolae Romanescu
Singurul loc în care se pot plimba bicicliştii din oraş este pista amenajată în Parcul Nicolae Romanescu

Deşi Primăria Craiova încurajează populaţia să facă mişcare pe biciclete, oamenii riscă să fie amendaţi de poliţiştii locali, cu sume cuprinse între 100 şi 150 de lei.

O hotărâre a Consiliului Local le interzice pasionaţilor să pedaleze prin parcurile din Craiova, cu excepţia zonelor semnalizate, pe principale străzi din zona centrală, dar şi pe arterele care fac legătura cu „buricul“ Băniei. Bicicliştii nu sunt agreaţi în perimetrul delimitat de bulevardele Calea Bucureşti, 1 Mai şi Gheorghe Chiţu, precum şi de străzile Iancu Jianu, Brestei, Libertăţii, Bibescu, Marin Sorescu, Caracal, Arieş, Împăratrul Traian şi Horia.

Velodrom de nefolosit pe timp de vară

Deşi municipalitatea a amenajat în urmă cu două săptămâni o pistă pentru biciclişti pe o alee din Parcul Romanescu, pasionaţii sunt nemulţumiţi. Ei  consideră că îndemnul edililor de a merge cu bicicletele pe velodromul din parc este absurd, date fiind temperaturile ridicate din această perioadă şi lipsa de umbră din apropierea construcţiei. „Dacă pedalezi pe velodrom pe timp de vară rişti să leşini de căldură“, spune Andrei Gorumescu (22 de ani), un pasionat de ciclism.

De teamă să nu fie sancţionaţi de către poliţiştii locali atunci când sunt prinşi pedalând în zona centrală a Băniei, bicicliştii au iniţiat o petiţie online prin care speră să îi convingă pe consilierii locali să modifice proiectul de hotărâre. Petiţia a fost semnată deja de aproape 300 de craioveni, iniţiatorul considerând că bicicletele ar trebui să fie lăsate libere, ca în alte oraşe mari din ţară sau din Europa. Conducerea primăriei  le promite amenajarea de noi piste în Parcul Tineretului, dar şi pe alei exterioare ale Parcului Romanescu. „În ceea ce priveşte mersul cu bicicleta prin centru, avem nevoie de un studiu de trafic care necesită bani, dar în iulie şi august ne vom ocupa de acest lucru“, a declarat viceprimarul Mărinică Dincă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite