Craiova:Daniel Bibu un pompier mereu pe podium

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Daniel Bibu un pompier mereu pe podium
Craiova:Daniel Bibu un pompier mereu pe podium

Are 24 de ani şi a reuşit să câştige aproximativ 100 de diplome şi medalii la competiţiile sportive de karate atât din ţară şi din străinătate.



Se poate lăuda că la vârsta de 25 de ani are aproximativ 100 de medalii şi diplome pentru performanţele sale la karate, sportul său preferat. Tânărul vorbeşte deschis despre competiţiile care l-au făcut cunoscut de-a lungul anilor.
Olteanul spune că pentru a ajunge la unele performanţe ai nevoie de multă muncă şi dăruire. „Nimic nu este imposibil, iar dacă vrei, poţi. Eu când m-am apucat de karate, am avut încredere în forţele mele. Am lucrat ore bune în sală, am mers la competiţii în ţară şi în străinătate, am obţinut medalii peste medalii, iar după 16 ani am ajuns să fiu eu antrenorul altora, lucru care mă bucură. Acum pot împărtăşi din secretele pe care le-am învăţat“, a povestit Daniel Bibu, pompierul cu performanţe atât în ţară cât şi în străinătate.  

Mintea trebuie să fie limpede în timpul concursului


Pompierul nostru îşi aminteşte cu drag că prima medalie a obţinut-o în 2001 la un campionat de karate în ţară. Atunci a simţit cu adevărat că munca lui a dat roade. „Este important ca atunci când urc în ring să îmi păstrez calmul pentru a putea face faţă situaţiei. Eu trebuie să cântăresc mişcările adevresarului, încercând să le ghicesc înainte de a fi executate. Numai astfel pot învinge. Ultima competiţie la care am fost a fost acum aproximativ o lună de zile la Botoşani unde am obţinut locul III la kumite şi kata. Pot spune că toate premiile mele stau la loc de cinste acasă şi mă mândresc cu performanţele mele. Eu vreau să îmi văd de drumul meu pe care de mic l-am ales“, a spus Daniel Bibu.

Şi-a deschis o sală privată

Daniel Bibu îşi petrece ore bune în sala de sport. Are o grupă de copii pe care îi învaţă tainele sportului pe care îl iubeşte cel mai mult. „Am muncit mult să îmi îndeplinesc visul. De cum pun piciorul în sala de antrenament, uit de toate, parcă sunt alt om. În momentul de faţă am două priorităţi în viaţă, care se clasează pe acelaşi loc: meseria pe care mi-am ales-o de pompier şi competiţiile sportive. Sper să nu dezamăgesc pe nimeni şi să mă descurc şi de acum înainte la fel“, a declarat olteanul de 25 de ani.

Competiţiile sportive în străinătate, cheia suucesului


Pompierul campion la karate spune că a participat la competiţii sportive în Italia, Polonia şi Cehia, unde de fiecare dată a venit acasă cu câte o medalie sau două. „În 2003 am fost campion european la campionatul de juniori în Cehia, iar în  2006 am obţinut locul I şi VI în Italia la proba de kumite. Sper ca şi pe viitor să mai fiu chemat la astfel de competiţii sportive“,  a declarat Daniel Bibu.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite