Berceanu promite ocolitoare pentru Craiova şi Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Radu Berceanu spune că licitaţiile pentru centura de Sud a Craiovei şi pentru ocolitoarea oraşului Târgu-Jiu vor începe lunile următoare. 

Ministrul Transporturilor a declarat cu ocazia vizitei de joi la şantierul de la Calafat că centura de sud a Băniei ar fi fost gata de anul trecut dacă Guvernul ar fi dispus de suficiente fonduri. Acesta a mai spus că procedurile de licitaţie prin care vor fi realizate Centura de Sud a Craiovei şi cea din Târgu Jiu vor începe în curând. Întrebat de către jurnalişti dacă întârzieriile cu realizare centurii vor afecta activitatea Ford, ministrul Radu Berceanu a declarat că realizarea unei ocolitoare la cererea companiei americane ar putea fi considerat de către Uniunea Europeană ajutor de stat. “Trebuie să fim foarte atenţi cu aceste drumuri pentru că s-ar putea ca domnii de la Uniune să considere investiţia în centura de sud un ajutor de stat”, a mai spus Radu Berceanu.

Drum de 6,2 kilometri

Oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţau la începutul anului că vor demara lucrările la prima parte a centurei ocolitoare de Sud a Craiovei. Drumul de 6,2 kilometri se va întinde pe patru benzi iar lucrarea este estimată la suma de 36,5 milioane de euro. Prima parte a ocolitoarei va fi realizată pe bani europeni, cea mai mare parte a finanţării provenind de la Fondul European de Dezvoltare Regională. Ministrul Berceanu a anunţat că în următoarele luni vor fi organizate licitaţiile pentru reabilitarea drumurilor Craiova - Calafat şi Craiova - Bechet. Pentru primul drum licitaţia va începe la 1 septembrie, iar pentru cel care merge spre Bechet peste două luni.




Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite