Berceanu: „Nu înţeleg de ce pe Solomon l-au arestat cu cătuşe iar pe Vântu fără?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat astăzi la Craiova în cadrul unei conferinţe de presă că nu înţelege de ce justiţia acţionează diferit în cazul arestările preventive. Berceanu spune că primarul Antonie Solomon a fost reţinut cu cătuşe, spre desosebire de Sorin Ovidiu Vântu, în cazul căruia nu au mai fost necesare cătuşele.

Întrebat de jurnalişti cum comentează reţinerea lui Solomon, Radu Berceanu a spus că va comenta şi „de celălalat“. „Sigur mă întrebaţi şi de el“, a afirmat Berceanu.

Fostul ministru a spus că se bucură de faptul că Solomon a fost eliberat din arest preventiv şi că şi-ar fi dorit ca acest lucru se se întâmple după 24 de ore de reţinere. „De ce acum judecătorii au ajuns la concluzia că trebuie eliberat şi nu au ajuns la această concluzie în urmă cu şase luni când l-au ridicat“, a întrebat retoric senatorul.

Acesta a mai spus că nu înţelege de ce omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu nu a fost reţinut cu cătuşe precum primarul Antonie Solomon. „Deci unul a fost arestat cu cătuşe la mâini şi ţinut arestat pentru nu ştiu ce prezumtive chestii, pe care eu nu le comentez, că nu am nicio calitate. Deci nu era absolut nicio problemă. Şi în nicio ţară mai evoluată în astfel de probleme nu îl arestează nici de la locul de muncă să îl scoată pe scări cu toată chestiunea. Văd că de data asta (în cazul lui Vântu - n.r.) nu au mai fost necesare cătuşele. De asta eu am făcut acest comentariu de cetăţean în legătură cu domnul Solomon şi am dreptul să fac un al doilea comentariu de cetăţean în comparaţie cu primul“, a declarat Radu Berceanu.

Fostul ministru a mai spus că nu înţelege cum a acţionat justiţia în cazul lui solomon dacă magistraţii de la Galaţi l-au eliberat iar cei din Argeş nu au făcut acelaşi lucru.

Întreabat dacă s-a gândit că vreodată ar putea fi arestat, Berceanu a spus că da „Bineînţeles că m-am gândit şi bănuiesc că se gândesc toţi primarii, bănuiesc că se gândesc toţi miniştrii, toţi secretarii de stat, toată lumea. Băi, frate, ajungi şi spui că tu nu ai făcut, dar nu contează pentru că judecă ăia. Nu ştiu, nu-mi dau seama la partea asta de amănunt, pentru că pe asta nu o ştiu“, a mai spus doljeanul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite