UPDATE VIDEO Bercea Mondial rămâne în arest! Familia Băsescu, implicată de avocatul lui Bercea în procesul interlopului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Băsescu este naşul unuia dintre băieţii lui Bercea Mondial
Mircea Băsescu este naşul unuia dintre băieţii lui Bercea Mondial

Cunoscutul interlop este acuzat că şi-a înjunghiat un nepot. Bercea Modial a fost arestat pentru tentativă de omor.

UPDATE ora 15.05 Bercea Mondial rămâne în arest. Magistraţii Curţii de Apel au admis recursul făcut de procurori la decizia de eliberare pronunţată de Tribunalul Olt.

UPDATE ora 11.00: Bercea Mondial este apărat de Şerban Calafus, avocatul lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu. Avocatul a declarat că a acceptat să îl apere pe Bercea Mondial la rugămintea fratelui preşedintelui „Tatăl meu l-a apărat pe Mircea Băsescu în dosarul traficului de arme, iar eu l-am apărat în dosarul cu Sorin Roşca Stănescu. Acum mă ocup şi de procesul lui Bercea Mondial. Am venit tocmai din Constanţa la rugămintea lui Mircea Băsescu. Am discutat cu clientul meu şi mi-am dat seama că este un om cumsecade“, a spus Şerban Calafus.  

VIDEO/ Ascultă declaraţia avocatului lui Bercea Mondial. Şerban Calafus susţine că fratele preşedintelui l-a rugat să îl apere pe cunoscutul interlop

Anghel Sandu poate să fie judecat în stare de libertate. Asta au decis magistraţii Tribunalului Olt săptămâna trecută. Procurorii au făcut imediat recurs la decizia dată. Bercea Mondial nu a fost prezent la recurs dintr-un singur motiv: a fost dus la Bucureşti la Spitalul Jilava, unde va fi supus unei expertize psihiatrice pe data de 29 septembrie. Avocaţii lui Anghel Sandu au cerut acest lucru, după ce au declarat că acesta suferă de schizofrenie.

bercea 3

Click aici pentru GALERIE FOTO

Bercea Mondial a fost arestat în urmă cu şapte luni şi este acuzat de tentativă de omor.Anghel Sandu  a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova. 

A căutat să aibă protecţie

Bercea Mondial s-a înrudit cu două personaje din justiţie, printr-un singur botez, în 2005. Atunci, naşă a fost Maria Huza, fost preşedinte al Tribunalului Bucureşti, apropiată a fostului ministru PSD al Justiţiei Rodica Stănoiu. Moaşă pentru micul Judecător, fiul  lui Bercea,  a fost un alt magistrat, Sofia Mariana Moţ, judecător la Tribunalul Olt, transferată din 2004 la Secţia Comercială a Curţii de Apel Craiova, unde activează şi în prezent. Lidia Bărbulescu, care făcea parte tot din cercul Rodicăi Stănoiu, ar fi participat şi ea la aceeaşi petrecere de botez.

Magistratul a fost promovat în 2001 din fotoliul de judecător al Tribunalului Olt direct la Curtea Supremă, fără a mai trece pe la o curte de apel. Un alt fiu al lui Sandu Anghel, Televizor, are ca naş de botez un procuror: Gheorghe Brenciu. Acesta a fost mai întâi şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, apoi magistrat la Parchetul Curţii de Apel Craiova, până în 2004, când a fost pensionat.

Presa a relatat că şi Nicolae Grădinaru, prefect al judeţului Olt în 1990 - 1993, senator în 1990 - 1992 şi deputat din 1996 - 2004, s-a înrudit cu Bercea Mondial, căruia i-a botezat un fiu, deşi acum neagă acest fapt.

Şi fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, face parte din lista de cumetrii a lui Bercea Mondial. Pe data de 30 ianuarie 2010, a creştinat-o pe Renata-Doiniţa, o nepoată a interlopului.

De-a lungul anilor Bercea Mondial a reuşit să îşi clădească un adevărat imperiu. Şi-a construit ilegal mai multe imobileşi a încălcat de fiecare dată legea. Interlopul este cunoscut în Drăgăneşti ca fiind unul dintre cei mai bogaţi oameni, deşi tot timpul au existat suspiciuni cum modul cum a făcut Anghel Sandu avere.

Bercea Mondial a fost proclamat în anul 2009 şi Preşedintele Romilor din România. Cunoscutul interlop  a avut probleme şi cu legea şi cu limba română. Aflat la o conferiţă de presă, Bercea nu a putut să citească un articol dintr-un ziar.

VIDEO/ Bercea Mondial a citit pe litere un articol din presă

Stai pe craiova.adevarul.ro şi află dacă Bercea Mondial va scăpa de închisoare

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite