Bercea Mondial află astăzi pronunţarea în dosarul de evaziune fiscală. Temutul interlopul îşi acorda singuri împrumuturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bercea Mondial a fost trimis în judecată pe data de 23 noiembrie pentru săvârşirea infracţiunii de de spălare de bani şi evaziune fiscală în formă continuată. Tribunalul Olt l-a condamnat pe data de 13 martie la doi ani de închisoare.

Avocaţii lui Bercea Mondial au făcut imediat recurs, iar dosarul s-a mutat la Curtea de Apel din Craiova. Anghel Sandu află astăzi dacă magistraţii din Bănie sunt de acord să îi micşoreze pedeapsa primită de Tribunalul Olt. Interlopul din Drăgăneşti-Olt a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova au stabilit că, în perioada 2001-2005, temutul interlop din Drăgăneşti-Olt a acordat, sub formă de avans, marfă şi împrumuturi financiare suma de 50.803.591. 400 Rol,  în condiţiile în care, între societăţile administrate de acesta şi firemel beneficiare, nu s-au derulat tranzacţii comerciale.

La audieri Anghel Sandu a declarat că este nevinovat „Nu îmi aduc aminte nimic. Nu înţeleg de ce sunt acuzat de astfel de lucruri. Chiar nu ştiu absolut nimic şi cred că duşmanii mei vor să mă vadă neapărat în spatele gratiilor“, a precizat Bercea Mondial.

Procurorii au mai stabilit că terlopul Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, îşi nota pe o agendă personală împrumuturile acordate la diverse persoane.
În perioada octombrie 2004 - martie 2005, acesta a acordat împrumuturi la diverse persoane în valoare totală de 99.100 de euro la care era trecută o dobândă de 7.450 de  euro, precum şi 20.000 de dolari cu o dobândă aferentă de 1.400 de dolari.

Anghel Sandu îşi ameninţa parteneri de afaceri 

Anghel Sandu: Alo.
Bărbatul: Să trăieşti, nea GEORGICĂ.
Anghel Sandu: SĂ MOARĂ  COPII MEI DE NU MĂ DUC DIRECT LA TINE LA… PECO , ŞI  DACĂ MAI PLEC DE ACOLO!
Bărbatul: Băi, ce înseamnă…?
Anghel Sandu: să înţelegi ! Păi vino  încoace pe Piteşti şi hai să stăm ….
Bărbatul: BĂI, CE ÎNSEAMNĂ CU AMENINŢĂRILE  ĂSTEA?
Anghel Sandu: CE AMENINŢĂRI MĂ? CE AMENINŢĂRI? ŢI-AM DAT BANII? VINO ÎNCOA!
Bărbatul: Da.
Anghel Sandu: Vino încoa odată, unde eşti?
Bărbatul: Vin. Mă duc la Judecătorie acum, mă duc până jos  la judecătorie  acum,  că am un nenorocit şi vin la tine după aia. Te sun şi vin la tine.
Anghel Sandu: Hai. Hai să vii.
Bărbatul: Păi bă ... în două minute am venit. Vezi că îţi dau 15 milioane şi 750 de euro.
Anghel Sandu: Bă trebuie 1100 de euro, n-am vorbit aşa?
Bărbatul: Păi da' nu vine ...
Anghel Sandu: Ia fii atent! Cumpără şi viu eu într-o oră, mai bine. Şi ne vedem că am şi ceva de discutat, o afacere cu tine.
Bărbatul: într-o oră?
Anghel Sandu: Da. Du-te, cumpără şi adu-i pe toţi...
Bărbatul: Mă suni. Hai, mă duc să mai iau 350. Hai.
 Anghel Sandu: Te aştept într-o oră. Hai.

Interlopul din Drăgăneşti Olt a mai fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru tentativă de omor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite