Craiova: Cu Negrilă şi Beldeanu în echipă, pompierii doljeni fac legea în fotbal (FOTOREPORTAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Cu Negrilă şi Beldeanu în echipă, pompierii doljeni fac legea în fotbal (FOTOREPORTAJ)
Craiova: Cu Negrilă şi Beldeanu în echipă, pompierii doljeni fac legea în fotbal (FOTOREPORTAJ)

Meseria lor este să lupte cu flăcările, dar joacă şi fotbal, şi o fac chiar foarte bine. Echipa pompierilor din Craiova este neînvinsă în campionatul pe ministere, câştigând, pentru a treia oară consecutiv, trofeul pus în joc.

Cupa a rămas definitiv în Bănie, dar pentru câţiva dintre artizanii acestui succes cuvântul performanţă este ca o moştenire de familie. Numele Beldeanu, Negrilă, Ştefănescu, Ilie Balaci aduc aminte de perioada de glorie a Ştiinţei, însă cei care joacă astăzi o fac doar în Liga a III-a, la CS Prometeu Craiova, şi doar ca hobby.
Sunt angajaţi de ani buni la ISU Dolj, participă la acţiunile de salvare, dar au în spate o carieră fotbalistică în eşaloanele superioare. Una începută promiţător, însă încheiată prematur, din diverse motive.

Beldeanu şi Negrilă sunt nedespărţiţi

image



Andi Negrilă şi Cătălin Beldeanu (foto sus, rândul de jos) sunt fiii celebrilor componenţi ai Craiovei Maxima şi au avut şansa să joace şi în prima ligă, însă nu au reuşit niciodată să ajungă la performanţele taţilor.
Pentru mine, faptul că am fost copilul lui Aurică Beldeanu şi nepotul lui Rodion Cămătaru a constituit un dezavantaj în cariera sportivă, pentru că nu am vrut niciodată să fiu luat aşa“, spune Cătălin Beldeanu (foto jos, în alb), care, după ce a terminat junioratul la Universitatea şi a câştigat campionatul de tineret, a fost nevoit să plece de la echipă.

                                                

image



Dacă mai stătea spaniolul Alexanco (fost antrenor la Ştiinţa în 1998 - n.r.) la Craiova ajungeam fotbalist“, susţine cu regret Beldeanu junior, care a mai trecut pe la Steaua (fără să prindă prima echipă), Foresta Suceava, Farul (cu care a promovat în Liga I) şi Minerul Certej.

                                                

image


                                                            Andi Negrilă (stânga) şi Cătălin Beldeanu, la datorie

Negrilă junior s-a remarcat în Divizia A la FC Extensiv, sub comanda lui Sorin Cârţu, iar apoi a mai trecut pe la Alba Iulia, Deva, Năvodari, Pandurii şi Caracal, toate echipe de ligă secundă. „Pe mine numele m-a ajutat şi nu prea. Au fost situaţii şi situaţii. Mi-am dorit să ajung la nivelul tatălui meu, de asta m-am şi apucat de fotbal, dar mi-a lipsit ambiţia“, recunoaşte acesta.

Campioni balcanici cu „naţionala“ MAI

image
image


Pompierii doljeni prezentând Cupa                                         Negrilă, felicitat de Elisabeta Lipă

Şase componenţi de la CS Prometeu au făcut parte recent din echipa ministerului care a ieşit campioană balcanică. România a învins Cipru (2-1) şi Bulgaria (3-1), iar pompierii craioveni au fost titulari. „Formăm grosul naţionalei, ca să spun aşa, pentru că, în rest, sunt adunaţi din toată ţara, de la fiecare departament al ministerului, Poliţie, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră“, spune Cătălin Beldeanu.

image
image


Cătălin Beldeanu, cu trofeul MAI

E normal să fie aşa, doar suntem campionii MAI de trei ani“, adaugă Beldeanu, care îi are colegi la naţională pe Ştefănescu, Bălă, Şerban, Rotaru şi Bică.

Alţi pompieri celebri

Ca Beldeanu mai sunt şi alţi jucători de la CS Prometeu care au trecut pe la Universitatea Craiova, la începutul carierei. Şerban făcea cuplu în defensiva tineretului Ştiinţei cu actualul stelist Ionuţ Rada, Rotaru era un mijlocaş promiţător, Bică la fel. Sandu a evoluat ani buni la Electroputere (în Liga a II-a) şi a ratat un transfer la FC Naţional. Poenaru şi Ştefănescu s-au remarcat şi ei în liga secundă la Electro, ultimul jucând şi la Gloria Bistriţa, Stamin a evoluat la FC Extensiv, Elvis la FC Drobeta, iar Corcoveanu a primit la botez numele de Ilie Balaci.

image
image


Pompierii, la antrenamente

Fac schimb de tură la meciuri

Fotbaliştii pompieri pun serviciul pe primul plan. „Au program normal ca şi ceilalţi angajaţi. Sunt pe post de şoferi şi de servaţi. Când sunt de serviciu în unitate nu participă la antrenamente, iar dacă au meciuri fac schimb de tură. Serviciul este pe primul plan“, susţine antrenorul pompierilor, Paul Răducan. „Au fost, e adevărat, fotbalişti buni, dar la nivelul ăsta nu prea au ce să arate, cât ar vrea. La divizia C mai mult se bubuie mingea, nu ai cum să creezi faze pentru că eşti luat pe sus“, adaugă tehnicianul.

image
image


Pompierii Andi Negrilă şi Cătălin Beldeanu

Obiectiv: menţinerea în Liga a III-a

CS Prometeu s-a înfiinţat în 2005 şi a pornit ascensiunea din liga secundă judeţeană, promovând în eşalonul trei în 2008. Echipa se află la al doilea sezon în Liga a III-a şi are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. „Este mai greu aici, anul ăsta cad şase echipe, dar sperăm să ne menţinem în Liga a III-a“, spune Cătălin Beldeanu. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite