Craiova: Bătut bine de oamenii legii, a ajuns în stare gravă la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, ora 00.30 , un tânăr de 30 de ani, comuna Apele Vii, a adus acuzaţii grave la adresa mai multor poliţişti. Bărbatul a declarat că a fost bătut cu pumnii şi cu picioarele de aceştia mai bine de patru ore.

Victima a declarat că poliţistul din comună a venit şi l-a chemat la sediu pentru a da o declaraţie cu privire la un furt  cu autorii necunoscuţi, care a fost comis cu câteva luni înainte. „Ajuns acolo, am fost obligat să recunosc că am furat mai multe vaci. Văzând că nu o scot la capăt cu mine, m-au suit în dubă şi m-au dus la Castranova. După mai bine de trei ore de audieri, de acolo am ajuns la poliţia de pe strada Amaradia. Mai mulţi oamenii ai legii, m-au bătut până am căzut lat la pământ“, a povestit  Aurel Pârvu de 30 de ani din comuna Apele Vii.

Avocatul  a povestit în ce stare a ajuns la spital tânărul

„ Eu când am ajuns la sediul poliţiei după strada Amaradiei, mi-am găsit clientul în genuchi cu cătuşele la mâini şi plin de sânge. Am discutat cu el şi i-am spus să dea declaraţie şi să spună cum a fost bătut. Poliţiştii, care au fost de faţă mi-au zis verde în faţă că dacă face acest lucru, nimeni nu o să îi înregistreze plângerea“, a declarat Ionela Despa, avocatul victimei. Aurel Pârvu a ajuns cu leziuni pe faţă şi pe tot corpul la Spitalul Judeţean din Craiova.

Inspectorul Putere, mi-a băgat băiatul în spital

Mama tânărului a povestit cu lacrimi în ochii prin ce chinuri a trecut fiul ei.„ Inspectorul Putere , împreună cu alte trei , patru poliţiştii l-au bătut cu bestialitate. Vedeţi în ce stare este, nu se poate mişca din pat , când l-am găsit nici să vorbească nu putea. Nu este normal să se întâmple aşa ceva, poliţia în loc să ne apere ne omoară“, a declarat Tatian Pârvu, mama .

Martorii au declarat că iniţial poliţiştii erau cu zâmbetul pe buze atunci când l-au chemat la  sediul poliţiei

„ Eu eram împreună cu el la barul din localitate. A fost chemat să dea o declaraţie, iar mai apoi am auzit ce s-a întâmplat. Mi-a zis că se duce să vadă despre ce este vorba , atâta timp cât nu are nici o vină nu îi este frică de nimic “ , spus Georgel Cernea, martor.

Starea victimei este stabilă în acest moment. Tânărul de 30 de ani a declarat că va depune plângere împotriva poliţiştilor care l-au agresat. Astăzi va merge la medicina legală pentru a-şi scoate certificat medico-legal, iar în funcţie de zilele de spitalizare , vor fi luate măsurile.

Oamenii legii dau peste cap toate afirmaţiile făcute de victimă
„ Tânărul împreună cu alţi trei cetăţeni din comună au fost conduşi la sediul poliţiei , pentru a fi audiaţi în două dosare cu privire la furtul unor animale comise în comuna Castranova. După finalizarea cercetărilor , cele patru persoane au fost lăsate să plece. Ofiţerul de poliţiei reclmat de Aurel Pârvu nu a lovit nici o persoană din cele audiate“, a precizat Florentina Popescu, purtător de cuvânt Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite