Craiova: Bătrânii leşinaţi în stradă au fost lăsaţi fără ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Bătrânii leşinaţi în stradă au fost lăsaţi fără ajutor
Craiova: Bătrânii leşinaţi în stradă au fost lăsaţi fără ajutor

La unele puncte sanitare de prim ajutor din oraş oamenii nu au găsit niciun doctor sau asistent medical care să le ia tensiunea. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică recomandă oltenilor să sune la 112 sau se se adreseze unui medic, dacă se simt rău din cauza caniculei.

Căldura a ţinut oamenii în casă astăzi, când temperaturile au depăşit 35 de grade Celius iar meteorologii au dat atenţionare de cod galben. Deşi până la ora 12.00  Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Dolj nu a fost asaltat de apeluri ale bolnavilor răpuşi de căldură, la punctele de prim ajutor amplasate în oraş situaţia a fost cu totul diferită.

I-a venit ameţeală în piaţă


Bătrânii care azi-dimineaţă se aflau în Piaţa Centrală au fost primele victime ale caniculei. Aceştia nu înţelegeau motivul pentru care la aceste puncte sanitare nu există un cadru medical care să le verifice tensiunea. Ilie Popa, de 67 de ani, din Craiova, a fost prima persoană care a leşinat azi dimineaţă în piaţă, în jurul orei 10.00, din pricina căldurii. Bătrânul, din Craiova, venise în piaţă împreună cu soţia, pentru cumpărături, însă n-a mai apucat să-şi termine treaba, când l-a luat ameţeala. Pentru că a văzut mai multe indicatoare care direcţionau către punctul sanitar de prim ajutor, craioveanul s-a îndreptat grăbit spre acesta. La intrare însă a rămas uimit că încăperea era goală, fără niciun cadru specializat. În afară de o cană de apă şi aer condiţionat, pensionarul nu a mai primit niciun ajutor. S-a aşezat timp vreo zece minute pe un pat şi a înghiţit câteva guri de apă, însă ne-a spus că nu este posibil să nu se asigure minimum de servicii medicale, când afară te sufoci de căldură.

Aflaţi din Adevărul de Seară de vineri, din Craiova, cum au îndurat canicula sătenii din localităţile doljene.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite