Craiova: Bătrână de 74 de ani dezarmată de săteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Bătrână de 74 de ani dezarmată de săteni
Craiova: Bătrână de 74 de ani dezarmată de săteni

Maria Grecu din Celaru-Dolj a tras de mai multe ori cu o puşcă cu aer comprimat în consătenii care îi treceau prin dreptul porţii. Oamenii din sat n-au mai putut suporta şi au intrat ieri (vineri) peste bătrână pentru a-i lua arma.

Maria Grecu, de 74 de ani, din comuna doljeană Celaru, satul Marotinu de Sus, obişnuia să-şi vâneze cu o puşcă cu aer comprimat consătenii care treceau pe lângă gardul ei. Supăraţi nevoie mare, aceştia nu au mai putut suporta şi au intrat ieri peste bătrână, lăsînd-o fără armă. „Femeia este bolnavă, de ani buni ne terorizează. Ne ţine prin tribunale, dacă nu ne urmăreşte cu puşca, ne dă în judecată. Tot satul îi ştie de frică. Acum am lăsat-o fără armă, să vedem ce o să facă!“, a spus Ştefan Ilie, vecinul Mariei Grecu.

„M-au bătut şi mi-au furat puşca”

Bătrâna recunoaşte că îşi mai exersa talentul de pistolar pe vecini, însă spune că avea motive întemeiate. Maria Grecu susţine că vecini îi vor răul şi au bătut-o de mai multe ori. „Ultimul dată când a avut loc o bătaie în toată regula între mine  şi vecini a fost chiar ieri. Au intrat peste mine în timp ce dormeam, m-au bătut şi mi-au furat puşca.  Cu ce mă mai apăr eu de bandiţii aştia? Vin peste mine şi mă omoară în casă, acum. Arma a cumpărat-o soţul meu în 2003 şi mi-a lăsat-o mie când a plecat de acasă, să mă apăr de hoţi“, a povestit cu lacrimi în ochi Maria Grecu.

Arma, confiscată

Consătenii femeii au dus puşca la postul de poliţie, iar oamenii legii au confiscat-o şi i-au întocmit femeii dosar penal pentru uz de armă fără a avea permis. „Nu este primul conflict în care bătrâna este implicată. Era normal să confiscăm arma, pentru că viaţa oamenilor era pusă în pericol. Am chemat-o la sediul de poliţie cu documentele şi vrem să vedem dacă a respectat legea“, a spus Costel Caragea, poliţist în comuna Celaru. 


Sătenii vor să o alunge

Localnicii din Marotinu de Sus vor să o alunge pe bătrâna pistolar din sat. Oamenii vor să se întâlnească şi să vadă ce pot face pentru a scăpa de femeia care de mai bine de 20 de ani le face viaţa un calvar. „Pe mine m-a dat în judecată pentru că am gardul mai în afară. Au veni cei de la primărie , au verificat şi au văzut că totul este în regulă. De atunci, trec pe lângă gardul ei cu frică, nu ştii când poţi primi un glonţ în cap“, ne-a mărturisit Ştefănică Ionescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite