Craiova: VIDEO: Bătăile din şcoli, postate de elevi pe YouTube
0Fie că e vorba de bătaie în toate regula sau de o regie menită să atragă atenţia, elevii din şcolile şi liceele Băniei se distrează postând pe YouTube clipuri în care se snopesc în bătaie.
Citeşte şi alte articole din campania „STOP VIOLENŢA ÎN ŞCOLI!“ lansată de Adevărul de Seară Craiova
CLICK AICI:Craiova: Elevii, terorizaţi cu taxa de protecţie
Comportamentul elevilor din unităţile şcolare din Craiova lasă de dorit. Dovadă stau zecile de clipuri, unele mai vechi, altele recent, toate conţinând imagini violente ai căror protagonişti sunt copii de şcoală generală sau de liceu. Tinerii apar în videoclipurile respective luându-se la harţă şi lovindu-se cu pumnii sau picioarele.
Ultimele postări sunt de luna trecută
Cele mai recente filmuleţe din şcolile doljene datează din luna octombrie 2009. Acţiunea din ambele videoclipuri se petrece în acelaşi liceu din Craiova după cum indică descrierea oferită de cel care a postat. În prim-plan este o sală de clasă, unde, mai mulţi tineri se lovesc între ei, iar unul dintre copii încearcă chiar să îi strângă de gât pe altul cu o curea de la pantaloni. Din partea celorlalţi tineri care nu participă la bătaie se aud răsete şi remarci amuzante, de parcă faptul că tinerii îşi bat joc de un alt coleg ar fi o scenetă de comedie. Doar un singur tânăr strigă: „Ho, bă! Lasă-l!“, în semn de milă faţă de tânărul care pare că se sufocă. Într-un alt liceu din Bănie se petrece o altă scenă violentă: un tânăr năbădeşte pe un coleg de-al său lovindu-l insistent cu pumnii. Deşi filmuleţul este suspectat de regie, fapt remarcat de vizitatori, acest argument nu justifică atitudinea elevilor. Ocupaţia principală a unui copil la şcoală nu ar trebui să fie regizarea de videoclipuri violente.
Inspectoratul Şcolar aruncă vina asupra părinţilor
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Dolj susţine că filmuleţele sunt rezultatul educaţiei pe care o primesc copiii acasă. „Problema este că părinţii lucrează 12 ore pe zi şi nu ştiu ce face copilul lor în acel interval de timp. De multi ori, copiii ajung în stradă nesupravegheaţi. Nu cred că la şcoală învaţă să facă aşa ceva. Inspectoratul încearcă să le schimbe atitudinea prin diversele programe culturale, însă este important de precizat faptul că noi lucrăm cu ei de la vârsta de şase ani în sus“, spune inspectorul şcolar Sanda Năstase. Potrivit acesteia, în ultimele două luni nu au fost semnalate incidente în şcolile din Dolj şi că sancţiuniile pe care le pot lua elevi sunt scăderea mediei la purtare sau, în cel mai rău caz, exmatricularea.
Trimitere:
Află zilele următoarea pe craiova.adevarul.ro profilul psihologic al unui elev care îşi terorizează colegii.