Bătaie ca în codru la şcoala „Lascăr Catargiu“. Un elev a fost lovit cu un scaun de un coleg de etnie rromă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petre Gerorge Patră Mărăcine, de 13 ani, elev în clasa a-VII-a a ajuns în urmă cu câteva ore la Spitalul Judeţean din Craiova. Copilul a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce un coleg l-a atacat cu un scaun.

Copilul a fost lovit chiar sub ochiul stâng şi a avut nevoie de patru copci. Tatăl băiatului este indignat de ce s-a întâmplat şi a mers direct la poliţie.A depus plângere împotriva agresorului. Incidentul între cei doi elevi a avut loc în pauză „Nu este pentru prima dată când este lovit. Cel care l-a atacat este ţigan, iar nimeni nu vrea să facă absolut nimic. Eu nu o să las lucrurile aşa şi vreau să se facă dreptate.L-am trimis la şcoală nu la o competiţe sportivă de lupte. Băiatul care l-a bătut face parte din neamul lui „Serdaru“ şi din această cauză toată lumea tace“, a spus supărat Aurel Florin Pătră Mărăcine.

image

CLICK aici pentru GALERIE FOTO

„Elevul vinovat a fugit de la ore“

Directorul şcolii „Lascăr Catargiu“ a declarat că deocamdată nu se ştie cu exactitate cum s-a întâmplat incidentul„Elevul vinovat a fugit de la ore. Dacă se va dovedi ca l-a atacat pe copilul de 13 ani cu scaunul va fi mutat disciplinar“, a spus Maria Jifcu.

„Îmi este frică să mai vin la şcoală“

Petre Gerorge Patră Mărăcine a declarat că nu mai suportă să fie înjurat şi bătut de fiecare dată când se întâlneşte cu elevul bătăuş „A venit peste mine în clasă şi a început să mă înjure. A luat scaunul şi m-a lovit. Îmi este frică să mai vin şa şcoală. Medicii mi-au dat opt zile de îngrijiri medicale“, a povestit copilul.

„Consiliul profesoral va lua o decizie în acest caz. Elevul acuzat de lovire riscă să fie mutat la o altă şcoală sau să îi fie scăzută nota la purtare“, a spus Cătălin Spiridon, inspector educaţional în cadrul ISJ Dolj.  

Poliţiştii au mai precizat că, deşi în zonă se afla o patrulă de la Secţia 6, conducerea şcolii nu a anunţat incidentul, sesizarea venind abia din partea cadrelor medicale ale Spitalului de Urgenţă Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite