Băsescu după întâlnirea cu reprezentanţii Ford: Aştept să văd prototipul în luna mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României a avut ieri o întâlnire cu preşedintele Ford Europa şi vicepreşedinte Ford Motor Company, Stephen Odell, căruia i-a transmis că aşteaptă să vadă prototipul anunţat pentru luna mai de comapnia americană.

“Suntem extrem de convinşi ca investiţia va fi una de succes şi aştept să văd prototipul în luna mai, potrivit intenţiilor dumneavoastră”, a spus preşedintele Traian Băsescu. Acesta a folosit exemplu dat de Dacia-Renault la Piteşti, spunând că Ford nu va putea reclama lipsa de sprijin a statului român. "Fordul nu va fi in masura sa reclame lipsa de suport, pentru simplul fapt ca avem un proiect-pilot Renault-Dacia, care dovedeste ca suntem in masura sa sustinem un asemenea proiect", a subliniat Basescu.
Statul român a acordat un ajutor de stat de 143 mil. euro companiei Ford în intervalul 2008-2012 şi o garanţie de stat pentru 80% dintr-un împrumut de 400 mil. euro de la Banca Europeană pentru Investiţii (BEI). Ford a purtat negocieri cu statul român pentru modificarea unor termene din contractul de privatizare, cerând amânarea cu un an a finalizării investiţiilor de 675 mil. Euro, adică până în 2013. Potrivit oficialilor Ford investiţia de la Craiova se va finaliza în 2013, când numai capacitatea uzinei va ajunge la 300.000 de unităi, nu şi producţia efectivă, care va ajunge cel mai probabil la 225.000 de unităţi, potrivit declaraţiilor anterioare ale lui John Fleming. Noua formă a contractului va fi semnată, cel mai probabil, în aprilie.
Ford a prezentat pentru prima oară la Salonul Auto de la Geneva conceputul pentru modelul B-Max care urmează să fie produs la fabrica de automobile din Craiova.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite