Craiova: Băsescu a primit o lecţie norvegiană antirasism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Băsescu a primit o lecţie norvegiană antirasism
Craiova: Băsescu a primit o lecţie norvegiană antirasism

Harald Medbøe i-a oferit preşedintelui Traian Băsescu la Sinaia cartea sa cu fotografii ale ţiganilor şi articolul din "Adevărul de Seară" despre aventurile lui în Craiova.

Puteţi citi mai multe despre Harald Medboe

De ce fotograful norvegian este naşul ţiganilor

Harald Medbøe, norvegianul cu origini olteneşti, expune în acest weekend la festivalul Romani Kultura din Sinaia fotografiile sale capturate în decursul a opt ani de vizite în comunităţile ţigăneşti din România. La festival, fotograful l-a întâlnit vineri pe preşedintele Traian Băsescu, căruia i-a vorbit despre ţigani şi despre educaţia lor, elementul cheie în integrarea acestei comunităţi. Preşedintele a primit de la Harald albumul său fotografic cu imagini ale ţiganilor din România, apărut la o editură din Oslo. Pentru a se face mai bine cunoscut, odată cu cartea, fotograful i-a oferit şefului statului şi articolul despre peripeţiile pe meleaguri olteneşti din "Adevărul de Seară" Craiova.

Fotografiile mai pot fi văzute şi astăzi în Parcul Central din Sinaia. Acestea sunt prinse printre copaci "pentru că ţiganilor le place natura", după cum spune norvegianul, care va fi prezent în perioada 5-8 septembrie la Zilele Culturii Rrome, organizate la Sibiu de Regele Cioabă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite