Craiova: Başcov, Mamaia doljenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiovenii care nu au bani să se ducă la mare în această vară şi sunt sătui de ştrandurile din oraş, pot petrece un weekend de vis la Calafat. Turiştii vor găsi în municipiul de pe malul Dunării nisip curat, şezlonguri ca pe litoral şi preţuri pentru orice buzunar.

Vă e dor de zilele de concediu pe care le petreceaţi tolănit pe un şezlong la malul mării? Dacă anul acesta nu aveţi bani să plecaţi pe litoral, există un astfel de loc şi la noi în judeţ. Plajele de la Başcov, de lângă Calafat, sunt alternativa perfectă pentru un weekend pe care l-aţi petrece altminteri în faţa televizorului.
Două porţiuni de plajă, una de 2500 metri pătraţi şi una de 2000 de metri pătraţi dintre cele patru disponibile au fost deja concesionate pe doi ani de Primărie unor privaţi, iar afaceriştii au obligaţia să le amenajeze după toate standardele: să instaleze şezlonguri şi umbreluţe, cabine de duş şi de schimb, spaţii de agrement şi locuri de joacă pentru copii. „Iniţiativa este una extraordinară pentru turismul din zona Calafatului, care este încă la început. Investitorii care au început să dezvolte deja zona turistică au dat dovadă de mult curaj să se lanseze pe un teren neexploatat încă, dar care oferă, într-adevăr, mult potenţial”, este de părere Mircea Guţă, primarul Calafatului.

Investiţie de 70.000 euro în plajă

Lucrările la una din plajele pentru care Primăria a bătut deja palma cu investitorii erau astăzi în toi. Chiar dacă vântul a făcut ravagii în ultimele zile, plaja păstrează aerul de litoral. Unul de Dolj, e drept. Se verificau şezlongurile, se nivela nisipul şi se scotea mâlul din faţa plajei, în aşteptarea turiştilor. „Criza financiară a afectat pe toată lumea şi mulţi nu îşi mai pot permite să se ducă în această vară la mare. Plaja de la Başcov e o alternativă mai ieftină celei din Mamaia. Poţi sta două zile la Calafat cu bani mult mai puţini”,a spus Nicola Massaro, unul dintre patronii care au concesionat porţiuni din plaja de la Başcov.
Investiţia făcută de italian se ridică la 70.000 euro dar afaceristul susţine că plaja la Başcov nu va costa decât doi lei pe zi, contravaloarea închirierii unui şezlong. În imediata apropiere a plajei veţi găsi terase la care veţi putea servi o băutură rece, o cafea sau o friptură. Patronii plajelor promit să vină în perioada următoare şi cu alte distracţii pentru olteni: ski-jeturi şi hidrobiciclete pentru plimbări pe Dunăre.

Tabăra de folk, la Başcov

Autorităţile locale spun că proiectul de revigorare a turismului local s-a bucurat de un interes neaşteptat de mare din partea investitorilor, care s-au îngrămădit să concesioneze plajele oferite în concesiune de Primăria Calafat. „Primăria Calafat va susţine aceste investiţii, în limita posibilităţilor. Intenţionăm să efectuăm lucrări de infrastructură, pentru că drumul de acces până la Başcov este unul dificil. Ulterior, intenţionăm să achiziţionăm şi moblier stradal pentru zona turistică de acolo, dar vrem să rezolvăm şi problema curentului electric, şi implicit a iluminatului”, a mai ţinut să precizeze edilul şef al Calafatului.
Tabăra de muzică folk de la Calafat, eveniment devenit deja tradiţie pentru oraşul de pe malul Dunării, se pare că se va ţine anul acesta la Başcov. „Am discutat deja cu domnul Dan Vană, organizator al evenimentului şi am pus premisele desfăşurării taberei aici, al Başcov”, a mai precizat Nicola Massari, unul dintre investitorii de la Başcov. În primele opt zile ale lunii august, tabăra aduce în fiecare an pe malul Dunării mai bine de 50 de nume mari ale folkului românesc, dar şi de peste hotare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite