Craiova:Teofil Barbu bărbatul care vindecă bolile cu mierea de albine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Teofil Barbu bărbatul care vindecă bolile cu mierea de albine
Craiova:Teofil Barbu bărbatul care vindecă bolile cu mierea de albine

Bătrânul a făcut o pasiune din îngrijirea albinelor. În gospodărie are peste o sută de stupi, din care scoate în fiecare an sute de kilograme de miere.

Apicultura este ocupaţia specifică a familiei Barbu de mai multe generaţii. Este convins că dragostea pentru natură şi muncă i se transmite de la părinţi. „Am îmbinat utilul cu plăcutul. Mi-am dat seama că se pot câştiga destui bani din această afacere, cât să-mi întreţin familia. În plus, mă ajută pe mine, pentru că mănânc în fiecare zi miere, ca să am un organism sănătos, deoarece este bogată în minerale şi săruri“, ne explică olteanul unul dintre motivele pentru care nu renunţă la această activitate.

Secretul sănătăţii


E sănătos tun. Spune că niciodată nu a suferit de vreo boală. Pune acest lucru pe faptul că din meniuri nu-i lipseşte câte o linguriţă de miere, pe care o strecoară până şi în preparatele pentru iarnă. „Nu pun pic de zahăr în gemuri. Am adoptat un stil de viaţă naturist, am eliminat până şi carnea. Capul nu mă doare nicioodată. Când mi-am făcut analizele, doctorii au rămas uimiţi că la vârsta mea nu am nicio tulburare“, povesteşte pensionarul.
Nea Teofil suportă înţepăturile de albină, dar face alergie la cele de ţânţari. „Când mă pişcă un ţânţar pe mână, îmi iese o bubă mare cât un pumn. Dar dacă mă muşcă 50 de albine pe faţă, n-am nimic. Doar simt că mă gâdilă“, povesteşte bătrânul despre sensibilitatea sa la insecte.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite