Bărbaţi care fac femeile frumoase: stiliştii din Craiova ne dezvăluie reţeta succesului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce oltencele spun că bărbaţii au mână bună când vine vorba de aranjarea doamnelor, stiliştii susţin că trebuie să cunoşti psihologia omului, dacă vrei să faci carieră.

În saloanele de înfrumuseţare din Craiova, bărbaţii stilişti sunt puţini la număr. Asta nu-i opreşte, spun ei, să facă minuni cu femeile dornice de o transformare în înfăţişare.

image

Pentru că este pasionat de coafură, Ştefan Doru Liuliu (foto sus), de 34 de ani, face în fiecare zi naveta din comuna Rojişte în Craiova, unde este angajat.  Doljeanul povesteşte că debutul în această meserie l-a făcut în localitatea de baştină. „La 17 ani am tuns acelaşi bărbat de trei ori într-o zi. Prima dată i-am făcut bentiţă, pe urmă i-am tăiat părul scurt de tot, şi ultima dată la zero. Imediat au apărut şi femeile“, îşi aminteşte cu zâmbetul pe buze Ştefan.

image

Ştefan ne spune că ţine un dialog cu fiecare femeie de care se ocupă, ca treaba să iasă ca la carte. „Contează foarte mult să ştii ce funcţie are clienta, ce o deranjează în aspect, ca să ştii sigur ce coafură i se potriveşte. Trebuie să fii un bun psiholog, nu doar să tai. Cum ar fi să tund o femeie nonconformist şi să o vopsesc în culoarea roşu, dacă lucrează la o bancă?“, întreabă retoric Ştefan, care şi-a propus să devină un nume cunoscut în peisajul hair-stiliştilor din România.

image

Spre deosebire de Ştefan, Ionuţ Oprişi (foto jos), un craiovean de 32 de ani, a avut şansa să colinde prin străinătate şi să ia contact cu stilişti din Franţa, lucru care l-a ajutat în carieră. „Am fost în Paris, unde am vizitat saloane de înfrumuseţare, am avut şi încă mi se oferă şansa să lucrez acolo, dar nu vreau. Am alte planuri pentru viitor, vreau să rămân în Craiova, ţelul meu este să-i învăţ şi pe alţii meseria pe care o ştiu“, explică Ionuţ motivul pentru care se încăpăţânează să rămână în Oltenia.

image

Citeşte poveştile celor doi stilişti din Oltenia astăzi, din ADS Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite