Craiova:Gravidele din Bănie, condamnate la cezariană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Gravidele din Bănie, condamnate la cezariană
Craiova:Gravidele din Bănie, condamnate la cezariană

Oxitocina, medicament necesar la naşterea naturală, lipseşte din Spitalul Judeţean.Viitoarele mămici spun că nu este normal să meargă din farmacie în farmacie pentru a face rost de flaconul care le poate face naşterea mai uşoară.

Oxitocina este o substanţă care le ajută pe gravide să-şi aducă bebeluşii pe lume mai uşor. Nicolae Cernea, şeful secţiei de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean din Craiova a declarat că medicamentul este indispensabil. În lipsa lui se poate întâmpla o nenorocire, iar pacienta este supusă unor riscuri pe masa de operaţie. „Este un medicament care le ajută să se dilate la naştere. De ceva vreme nu se mai fabrică şi nu mai este de găsit nici în farmacia spitalului din Craiova“, a mai declarat Nicolae Cernea.

image
image




Merg cu reţeta prin tot oraşul

Viitoarele mămici spun numai la noi sunt tot timpul probleme cu medicamentele. „De dragul copilului meu sunt în stare să străbat oraşul de la un capăt la altul, chit că sunt însărcinată în nouă luni .Un singur lucru nu îmi convine: să nu ne mai oprească bani la Casa de sănătate, atâta timp cât nu ne pot asigura un tratament. Nimănui nu cred că i-ar conveni să aibă probleme la naştere din cauza unul flacon de oxitocină care costă un leu“, a povestit Maria Crăciun, de 29 de ani.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite